Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'den SON DAKİKA haberleri - Vitor Pereira'nın 2. dönemi nasıl olacak? Fenerbahçe'ye Atalanta formülü - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira yardımcılarıyla İstanbul'a geldi.

        2

        52 yaşındaki Portekizli çalıştırıcı "Buraya geri döndüğüm için çok gururluyum. Bu kulüpte tekrar çalışacak ve savaşacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu kulübü ve taraftarları her zaman kalbimde tuttum. Kariyerimdeki gerçekten en ateşli taraftar kitlesi diyebilirim" dedi.

        3

        Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek emin adımlarla mutlu sona ulaşabileceklerinin de altını çizen Pereira, "Burada olduğum bir önceki dönemde şampiyon olamamıştık. Ama buraya, bu hikayeyi bu yüzden tamamlamaya geldim. İnanıyorum ki birlikte çalışırsak bunu başarabiliriz" şeklinde konuştu.

        4

        ATALANTA FORMÜLÜ

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, nisan ayının sonunda 'maisfutabol' adlı bir spor internet sitesinde verdiği röportajda oyun anlayışı ile ilgili önemli detaylar vermişti.

        5

        İtalya'dan Atalanta ve İngiltere'den Leeds United'ın oyun sistemlerini çok yakından takip ettiğini dile getiren Portekizli çalıştırıcı, şunları dile getirmişti:

        6

        "Çin'de 3-4-3, 3-5- 2, bazen de 4-3-3 oynadım. Çin'deki ilk yıl 4-3-3 oynadık. Çeşitlendirmek için ne yaptım? Kanatlardan biri ikinci forvetti ve o taraftaki bek hücum etmekte serbestti. Çok yüksek seviyeli ve taktik kültürü olan oyuncularla her şeyi yapabilirsiniz."

        7

        OYUNU DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ

        "Örneğin Atalanta'yı izlediğimde çok baskıcı bir takım görüyorum. Atalanta'nın oyunu gelişebilir mi? Yapabilir. Ama muhteşem bir oyunu var, başından sonuna kadar bunu görüyorum. Leeds United'ı da. Bazen bana mantıklı gelmeyen değişikler yapıyorlar ama başka harika şeyler de var."

        8

        "Daha farklı savunma organizasyonları yaratıyorlar. Birden fazla rolü oynayabilecek oyuncular yetiştirebiliriz. Oyuna 4-3-3 sistemi ile başlanabilir. Daha sonrasında saldırmak istediğimiz alanlara bağlı olarak oyunu ofansif ve defansif başka bir şeye dönüştürebiliriz."

        9

        KALECİ ÖNEMLİ BİR PARÇA

        "5-4 kazanmayı tercih eden birçok antrenör var ama ben çok daha farklı düşünüyorum. Eğer takımım dört gol yerse, bu çok kötü çalıştığımın bir işaretidir. Bir şey yanlış gidiyordur. Her zaman hakimiyet ve kontrol oyununu severim. Kaliteli bir oyunu severim ve kalitenin risk içermesi gerekir."

        10

        "Risk almaktan asla kaçmam. Pas konusunda güçlü bir kaleciniz varsa, bu önemli olabilir. Kaleciyi pas merkezi olarak ayarlayan bir Japon takımı gördüm ve en fazla ara pas yapan o oldu. Yakın gelecekte, kaleci hücum oyununun stratejik bir parçası olacak."

        11

        ÜÇLÜ SAVUNMA OYNUYORLAR

        Atalanta, İtalyan teknik adam Gasperini önderliğinde ağırlıkla 3-1-4-2 sistemi ile mücadele ediyor. Marcelo Bielsa'nın takımı Leeds United'ın ise 3-4-3 sistemini uyguladığını görüyoruz.

        12

        PEREİRA'NIN RAPORU

        Pereira'nın, Fenerbahçe yönetime sunduğu rapor da ortaya çıktı:

        13

        1- Pereira, 3-4 kritik hamleyle şampiyon takımın ortaya çıkacağını dile getirdi.

        14

        2- Santrfor, 2 kanat, sol bek ve alternatif olarak sağ bek de alınabileceğini yönetime iletti.

        15

        İLK TRANSFER

        Pereira'nın üçlü savunmayı tercih etmesi, sol bekin yanı sıra stoper olarak da görev yapabilen Arsenal'in tecrübeli ismi Sead Kolasinac'ın ismini öne çıkardı.

        16

        Fenerbahçe, bir yıl daha sözleşmesi olan 28 yaşındaki Boşnak futbolcu için girişimlere başlayacak. Mesut Özil'le yakın arkadaş olan Kolasinac, 2019'da İngiltere'de restorana giderlerken hırsızların saldırısına uğradıklarında Mesut'u canını ortaya koyacak bir şekilde korumuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ