Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe SON DAKİKA: Fenerbahçe Galatasaray derbisi yorumları! Kim ne dedi? Spor haberleri - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Serdar Ali Çelikler:

        Erol Bulut çok iyi bir Anadolu takımı hocası. Hala Alanya'da, Malatya'da kalmış. İstanbul'a hala gelemedi. Geleceği de yok. Ama 3 büyükler İstanbullu ve hocası da İstanbullu olan kazanır. Sergen Yalçın da Fatih Terim de İstanbullu. Bulut hala gelemedi..

        2

        Üzerinde daha fazla durmaya gerek yok. Kafaca İstanbul'a gelemeyen hoca ile devre arasında alınmayan santrfor eksikliği ile bu kadar. Mert Hakan ve Cisse'yi kadro dışı bırakmak bir fikir olabilir. Hiç olmazsa hoca "Bunlar var" diye düşünmez.

        3

        Çakır, oyunu oynatmama soğutma konusunda uzmanlık sınavını bu maçta verdi. İptal edilen golde hep "çizgilere inanmak zorundayız" diyoruz ama AVAR'da Serkan Tokat varsa güvenemiyorum. F.Bahçe yönetimi bir de Hawk Eye elemanlarını da araştırsın.

        4

        Mehmet Demirkol:

        İlk yarıda ‘Bu adam nerede?’ dediğimiz Mostafa Mohamed’in becerisini gördük. Goldeki vuruşu birinci sınıftı. Bunun yanında kafa toplarına hem çıkışı hem de darbeli vuruşları da etkileyiciydi.

        5

        Sonrasında Mesut ve Cisse’nin oyuna girişi topu almak isteğinin bir yansımasıydı. Tabii bunu yapabiliyorsa en azından Galatasaray’ın baskısının artacağı belli olan ‘ikinci yarı başında neden yapmadı?’ sorusu akla geliyor. Çünkü Mesut geçişte daha etkili.

        6

        Bu oyunun, özellikle duran top fırsatları yarattığı gerçek ancak bir akın sürekliliği ve bunaltıcı bir baskı ürettiğini söylemek zor. Ancak Galatasaray da tüm hamlelere rağmen net kontra bulamadı.

        7

        Rıdvan Dilmen:

        Mustafa Muhammed, yazın Emre Belözoğlu'nun listesinde 2. sıradaydı. Onu görünce, Fenerbahçe'nin ne kadar önemli bir oyuncuyu kaçırdığını gördük. Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan santrforu Galatasaray almış, Galatasaray'da iş yapar. Tam kuvvetli olunca başka olur, çok önemli transfer, tebrik etmek lazım.

        8

        Fenerbahçe Gustavo'yu, İrfan Can'ı bir an önce düzeltmezse işi çok zor. Fenerbahçe, santrforsuz oyuna yönelmeli. 3-4 santrfor var, benzer oyuncular. Topu ileride tutmak için Mesut Özil'in yeteneği yetti. Galatasaray'ın santrforu Muhammed, Fenerbahçe'de olsa Fenerbahçe rahat şampiyon olur.

        9

        Uğur Meleke:

        Çok yönlü bir kadro kurdular. Ama hissettiğim şu: Fenerbahçe’nin bu çok yönlü kadrosunun başında tek yönlü bir teknik adam var. Ve eğer müsabakalar onun istediği yönde gelişmiyorsa, o kaliteli kadrodan çok az ürün alabiliyor bu hoca.

        10

        Erol Bulut’un tavrı hep reaksiyona dayalı... Rakibin hamle yapmasını ve oradan ekstra bir fırsat oluşmasını umuyor sürekli. Elbette reaksiyoner futbol da saygıdeğer bir fikir.

        11

        Ama bir büyük takımın ana planı olamaz bu. Büyk takım proaktif olur. Ritmi belirlemeyi dener. Önlem alan değil, önlem aldıran olmaya çalışır. Erol Bulut’un yönetim tarzında bu duyguları ben göremiyorum doğrusu.

        12

        Erman Toroğlu:

        Sezon başında bir iki maçta iyi giden F.Bahçe için "Eğer yelkeninin rüzgârını iyi doldurursa 21 ve 22. haftada lig bitebilir" diye söylemiştik.

        13

        Ama Erol Bulut eline verilen malzeme ile helvayı yapamadı. Her maçta bir bahane; "Bu maçı almamız önemli, iyi futbol oynamasak da olur" dedi. Kaleci Altay bu sene F.Bahçe'yi tek sırtlayan adam. Kaç maç dayanabilir ki!

        14

        Futbolcular Türkiye'de kendilerini çok yere atıyorlar. Allah muhafaza sanki ayak kırılmış! Aynı futbolcu, 10 saniye sonra bir fırlıyor 20 metre depar. Bu da hakemlerin zaafı. Cüneyt Çakır, ceza alanı içindeki bazı gri pozisyonların hepsini devam ettirdi.

        15

        Ali Ece:

        Derbide hakem Cüneyt Çakır olunca tabii oyun ekstra duruyor. İlk 30’da tam 14 kez faul düdüğü ile durdu mesela. Bunların yarısına 5 büyük ligde pek de faul çalınmıyor.

        16

        Fenerbahçe’nin ise Mesut ve Sosa aynı anda sahadayken +9’luk dilimde bile uzun top oynaması Erol Bulut’un hanesine büyük bir eksi yazar. Thiam gibi son oynadığı 8 maçta 4 gol 2 asistlik katkı yapan formda bir forvet yerine Cisse’yi sahaya sürmesi zaten bambaşka bir tartışma konusu!

        17

        Ahmet Çakar:

        Bu maçta atanın da tutanın da iyi olacak. Muslera öyle bir kaleci ki önemli pozisyonları kurtarmasa da çok ciddi güven veren bir kaleci. Sonuçta Galatasaray ligin tepesini tekrar eşitledi. Üstelik Fenerbahçe ile ikili averaj olarak da öne geçti.

        18

        Gelelim Cüneyt Çakır'a… Bu tür maçlarda hakem hep önemlidir ve çok konuşulur. Dün akşam baktığımızda da Cüneyt'in ufak tefek eyyam sanatları dışında da ki, bu tür maçlarda bazı böyle ince sanatlar gereklidir, iyi yönetti.

        19

        Gürcan Bilgiç:

        Cüneyt Çakır'ın klasik yorum farkını, bu kez Ali Palabıyık'la oluşturdukları birliktelikte gördük. Ozan'ın golüne "ofsayt" çizgisini çekerken sola kaydırıp, Taylan'ın omuzunu "by-pass" ettiler.

        20

        Aynı hizadan çıkardılar pozisyonu, Antep'te yaptıkları gibi. Fenerbahçe avantajını yitirdi ama yolunu kaybetmedi. Yaralarını çabuk sarmalı. Çünkü masadaki maç da kızıştı.

        21

        Ömer Üründül:

        F.Bahçe'de sezon başından beri vurguladığım bir konu var. Samatta, Valencia ve Thiam fizik açıdan çok yetersizler. Ligde bütün takımlarda santrfor var ama F.Bahçe'de yok.

        22

        Mostafa transferi, G.Saray'da tam isabet. Alıştıkça katkıları daha da artacak. Bu transfer G.Saray'ın santrfor sorununu çözmüştür. F.Bahçe ise Osayi'den ilerleyen maçlarda olumlu verimler alacaktır.

        23

        Levent Tüzemen:

        Bu anlamlı üç puan Galatasaray'ı moral olarak zirveye çıkartırken yaptığı transferler ile gündeme gelen Fenerbahçe'yi psikolojik olarak olumsuz etkileyecektir.

        24

        Şansal Büyüka:

        Mesut’u alıyorsun; Avrupa’yı, İrfan’ı alıyorsun; Türkiye’yi sallıyorsun... Ama Fenerbahçe‘ye yakışır kalitede bir santrfor almıyorsun. Mesut’u aldın, büyük iş, kabul... Peki sorarım; Mesut o altın ayaklarını hangi golcü için kullanacak? Bu konuda Fenerbahçe’nin futbol aklı sınıfta kalmıştır.

        25

        Fenerbahçe’nin Mesut ve İrfan gibi müthiş hamlelerine rağmen işi zor... Bu santrforlarla bu iş yürümez. Bu Galatasaray yenilgisinin bir sorumlusu varsa; o da birinci dereceden Fenerbahçe’ye layık olduğu büyük bir santrfor almayan futbol aklıdır.

        26

        Ercan Güven:

        Beraberlikte bile lider kalacak Fenerbahçe için Mesut Özil ve İrfan Can kapının eşiğindeyken yenilmek kabusun ta kendisiydi. Çok iyi biliyordu Bulut, Kadıköy’de Galatasaray’a kaybeden hocanın ağzıyla kuş tutsa iflah etmeyeceğini. Bilmiyorsa da öğrenecektir.

        27

        Ozan’ı öne süren, sıfır pas hatası yapan Özil’li Fenerbahçe arkada boş alan bırakmak pahasına gol arıyor, maçın ilk yarım saatinde yatmanın acısı çıkıyordu. Dakikalar tükenmemiş, atı alan Üsküdar’ı geçmiş olmasa, berabere bile bitebilirdi derbi. Sorarlar insana, yumurta kapıya gelmeden aklın neredeydi?

        28

        İlker Yasin:

        Gustavo bu takımın rakip kaleye giderken de rakibi kendi kalesinde karşılarken de en önemli oyuncusu. Erol Bulut’un böylesine zengin bir kadro içerisinde Gustavo’ya yedek bulamaması gerçekten düşündürücü.

        29

        Takım oyunu bireysel umutları bitirdi. Erol Bulut bir ekip yaratan hocası Terim’in elini öpmeli ve bu oyuncu zenginliğinde nasıl fakirlik yaşadığını düşünmeli.

        30

        Bülent Timurlenk:

        Çok eksik ezeli rakibine G.Saray puan kaptırsaydı, bu oyuncu performanslarının yetersizliğiyle anlatılırdı. Taktikle değil! Yeni golcüleriyle kazandılar, yeni adamlarıyla maçın sonunu getirdiler.

        31

        Erol Bulut sezon içinde birçok maçta eleştiriyi hak etmiştir ama dün derbideki şanssızlığı sezonu sırtlayan Gustavo ve Pelkas'ın yokluğuydu… Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmak istemedi maç başlarken. Bittiğinde bulguru da kaybetti.

        32

        Attila Gökçe:

        Peki niye böyle oldu? Açıkça söyleyelim: Hoca farkı! Fatih Terim, yeni oyuncularını rahatça- baştan- sahaya sürdü. Takım halinde iyi oynadı Galatasaray. Erol Hoca, Mesut’u baştan oyuna sokabilirdi, geç kaldı. Kenardan oyunu ele alıp tutacak bir hamle yapamadı. Golsüz oyuna razı bir hali vardı.

        33

        Dahası, Fenerbahçe sık sık parlayıp sönerken, Galatasaray daha dengeli ve bütüncül bir oyun sergiledi. Fatih Hoca, bu yıl uzaktan izlediği liderliği nihayet yakaladı. Vazgeçer mi? Sanmıyorum.

        34

        Faik Çetiner:

        Kendi evinde korkarak oynayan Erol hocaya birkaç not düşelim. Korkunun ecele faydası yoktur. 22 futbolcu aldırmışsın, bir santrafor bulamamışsın.

        35

        Sağ kanatçılar Valencia ve Samuel’i birlikte oynatacağım diye Thiam’ı kullanmadın. Hâlâ Gustavo ve Pelkas arandı diyorsan, bu da inandırıcı olmaz.

        36

        İbrahim Yıldız:

        Fenerbahçe’nin asıl sorununa gelince; forvette yer alan Samatta, Valencia, Cisse, Sinan kelimenin tam anlamıyla çok kötüydüler. Hepsini toplasanız bir ideal golcü çıkarmak mümkün olmaz.

        37

        Erol Bulut’u anlamak gerçekten zor. Son haftalar da gol atan Thiam’a neden şans vermedi? Anlamak mümkün değil. Uzun süredir sakat olduğu için oynamayan Sinan’ı niye oynattı? Adı geçen tüm oyuncular neredeyse rüzgardan düşecekler. Donk’a dokunan her oyuncu kendini yerde buldu. Bu kadar güçsüz oyuncu olur mu? 23 maç oynanmış hala takımın santraforu belli değil. Erol Hoca, bu sorunu bir an önce çözmeli.

        38

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ