Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin transfer stratejisi - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Bugün Fenerbahçe ile ilgili belirlenen transfer stratejisini yazacağım. Kulüpten, menajer dünyasından ve rakip kulüplerden edindiğim bilgiler ışığında F.Bahçe'nin nasıl bir yol izleyeceği aşağı yukarı belli oldu. Buyrunuz:

        2

        • Teknik Direktör: Hala yabancı teknik adam ihtimali söz konusu. Elene elene bir ya da iki teknik adam kalmış geriye. Açıkçası ekonomik şartlar Emre Belözoğlu ile devam etmeyi daha kuvvetli bir ihtimal olarak ortada tutuyor. Aslen başkanın isteği kariyerli bir teknik adam - yardımcısı Emre Belözoğlu işbirliği idi. Ama dedim ya para yok. Kariyerli teknik adam da maliyet demek. Belözoğlu ile devam seçeneği kuvvetli.

        3

        • Kaleci: Altay'a Euro 2021'den sonra tatminkar bir teklif gelmezse 1. kaleci o. Ama Harun'dan ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyor. Anadolu kulüplerinde birinci kaleci olan file bekçilerine ilgi var. Muhakkak bir kaleci alınacak. Kayserisporlu Doğan ve Rizeli Gökhan ilgi alanında.

        4

        • Savunma: Gökhan Gönül ile devam edilme ihtimali düşük. Ama sağ bek transfer döneminde en son düşünülen bölgelerden biri. Sol bek de öyle. Kasımpaşa kadrosundan serbest oyuncu pozisyonuna düşen Çağatay Kurukalıp menajer avantajı ile kulübe yakın. Umut Meraş da önerildi.

        5

        Ama savunmaya asıl takviye stoper düşünülüyor. Szalai satılırsa Brooks olur. (O da sol ayaklı çünkü) satılmazsa sağ stoper alınır. Rogon menajerliğe bakmak lazım. Ali Koç'un Fenerbahçesi her sene Rogon'dan oyuncu aldı. Gustavo - Falette - Ademi - Pelkas - Szalai.. İsmi geçen Brooks da Rogon'da. Keşke o şirketin oyuncuları olan Kehler ya da Niakhate olabilse.

        6

        • Orta saha: Gustavo büyük ihtimal gider. Mesut gelene kadar takımın en maliyetli oyuncusu idi. İsmail Yüksek bu sene kiralanmaz muhtemelen. İrfan ve Mert Hakan da savunma önünde oynayabilecek isimler. Anlaşıldığı söylenen Biglia 36 yaşında. Eğer doğruysa Juventus'tan kovulan Pirlo'yu öneriyorum. Ama teknik adam olarak değil, regista olarak! Ha 36 ha 42! İnşaallah U40 kadrosu kurulmuyordur! Her ne kadar "Sosa gidecek yerine Biglia düşünülüyor" dense de ben olsam 18 yaşındaki Efe Tatlı'yı alırım. Biglia'nın yokluğunda regista'lığı nefis yaptı.

        7

        Gelelim Ozan Tufan konusuna. Başkan Koç, bana göre çok doğru bir kararla "20 milyon Euro'dan aşağı satılmayacak" kararını koymuş. "19 şimdi verelim. 1 de seneye verelim'i dahi kabul etmeyeceğiz" demiş. Ozan Tufan bu takıma ruh verenlerden biri olduğunu geçen sezon kanıtladı bana göre.
        Gustavo - Sosa ayrılır. Biglia - Efe - Atakan Çankaya - Berkan Kutlu'dan bir ya da ikisi gelir.

        8

        • Santrafor: Aboubakar olabilir mi? Olabilir. Sakatlık riski mevcut.
        Vedat Muriqi olabilir mi? Zor. Lazio kiralamayı ancak 15 + şeklinde satın alma zorunluluğu ile kabul edecek gibi duruyor.
        Sörloth olabilir mi? Beşiktaş daha yakın ihtimal. Zor ama olabilir.

        9

        Dzeko olabilir mi? Yıllık 4 milyon Euro'dan 2 + 1 yıl kontrat artı imza parası verene Dzeko bedava! 36'lık Dzeko'nun istekleri bu.
        Mitroviç olabilir mi? Olabilir. Pahalı bir oyuncu ve iyi kontrat bekliyor. Özetle santrafor demek para demek. Maddi durum neyi gösterirse o olacak. Haa bu arada Choupo Moting Rogon'un oyuncusu ve serbest. İsmi muhakkak geçecektir.

        10

        • Kanat forvet: Bir de buraya oyuncu 'kesin' statüsünde. Golcü bir kanat forvet. Alexis Sanchez çok pahalı olmasa mümkün. Cengiz Ünder'i hiç duymadım. Ama aranan isim Sow gibi bir profil. Onyekuru işi tamamen D'Avilla gazlaması. D'Avilla'nın oyuncuları için piyasa kızıştırma taktiği hep aynı isimleri F.Bahçe ve G.Saray arasında kapışma varmış gibi göstermektir.

        11

        Ghezzal, piyasada. Beşiktaş olmazsa diye hem F.Bahçe hem G.Saray ile nabız yoklamada menajerleri. Hatta Abdurrahim Albayrak ile randevulaştılar. Ama bonservisi en az 7-8 milyon Euro. Kendisi de pahalı. Ghezzal da "öncelik Beşiktaş'ta" diyor. Bence zor. Son olarak Borini burada aday. En kolay ihtimal o. Borini Karagümrük'te iş yaptı. Kanat forvet olarak maliyet/fayda bakımından düşünülebilir.

        12

        • Satılacaklar: Fenerbahçe'nin asıl zor işi burası. Zajc'dan bonservis gelecek. 6.5'a maloldu 3.5 gelecek ama olsun! Onun için 'süper' diyen scout da vardı ya hadi neyse.. Sürpriz bir şekilde Allahyar'dan 3.5 milyon Euro bonservis gelebilir. Geriye Barış Alıcı - Zanka - Frey - Oğuz Kaan Güçtekin gibi kiralıktan dönenler ve para etmeyecekler ile Tisserand (Bonservisine 2.6 milyon Euro verildi) - Lemos (Bonservisine 1.5 milyon Euro verildi) - Samatta (Bonservisine 6.750 milyon Euro verildi) - Thiam (Bonservis ödenmedi) gibi isimler kalıyor. Bu listeye Sinan Gümüş'ü de ekleyebiliriz.

        13

        Bunlardan sadece Samatta'yı maksimum 4 milyon Euro'ya Genk'e satabilme imkanı var. Ben olsam sağ bek oynamış 6 numara da oynayabilecek olan Tisserand'ı tutardım ama maliyet/fayda analizi yapmadım. Bu isimlerin bir çoğundan kuruş dahi kazanılmaz. Bir kısmı takasta kullanılır. Bunların gönderme maliyetine ek olarak santrafor + kanat forvet + stoper için bonservis öngörsek ve tüm bunlar için toplam bütçenin 30 milyon Euro olduğunu düşünürsek Ali Koç'a yeni yönetimine ve teknik ekibine Allah yardımcıları olsun demek lazım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ