Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Motor Sporları Formula 1 Fernando Alonso meydan okudu - Galatasaray haberleri - Motor Sporları Haberleri
        1

        Formula 1'de 2023 sezonu heyecan dolu mücadelelerle başladı. Sezonun ilk iki yarışı geride kalırken Fernando Alonso'nun, Aston Martin ile performansı sporseverleri şaşırttı.

        2

        İspanyol sürücü, Bahreyn ve Suudi Arabistan'da 3'üncü olarak podyuma çıkmayı başardı.

        3

        Alonso, Aston Martin'in bu sezon gösterdiği performansı 'etkileyici' olarak niteledi. İspanyol pilot, "Bütçe sınırlamaları nedeniyle araçlarda fark yaratacak bir değişiklik yapmak çok zor. Fakat takımımızda çok yetenekli mühendisler var" dedi.

        4

        Sezona çok iyi başladıklarını belirten 41 yaşındaki pilot, "Aracımızdaki gelişmeler etkileyici. Umarım bu böyle devam eder" şeklinde konuştu.

        5

        Deneyimli pilot, Aston Martin üst yöneticisi Lawrence Stroll''ün de aldıkları sonuçların ardından çok mutlu olduğunu belirtti.

        6

        Stroll'den övgüyle söz eden İspanyol efsane, "Stroll'ün takımın başına geçtiği 5 yıllık süreçte yaptığı atılımlar taktire şayan" ifadesini kullandı.

        7

        İspanyol pilot sezona ilişkin iddiasını da "Aston Martin her şeyi kazanma potansiyeline sahip bir takım, yakında herkes görecek" sözleriyle dile getirdi.

        8

        Aston Martin, Formula 1 takımlar sıralamasında Red Bull'un arkasında ikinci sırada yer alıyor.

        9

        Fernando Alonso ise pilotlar sıralamasında son iki yılın şampiyonu Max Verstappen'in 14 puan gerisinde üçüncü sırada bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ