Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonlarında 26 Eylül 2017 günlüğü - FETÖ operasyon haberleri!

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)15 Temmuz2016'da kalkıştığı hain darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 26 Eylül 2017 Salı günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ESKİ 14 MİT PERSONELİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu oldukları gerekçesiyle kamu görevinden ihraç edilen 14 eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli tutuklandı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerden 15'i, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Ankara Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabaya ifade veren şüpheliler tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Nöbetçi hakimlik, sorgulanan şüphelilerden 14'ünün tutuklanmasına, birinin de yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

        Soruşturma

        MİT'te yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, 87 personel memuriyetten ihraç edilmiş ve bu kişilerden 52'si hakkındaki sorgulama sonuçları ve delillerden oluşan dosyalar savcılığa gönderilerek bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

        FETÖ/PDY mensup oldukları tespit edilerek kamu görevinden ihraç edilen ve haklarında suç duyurusunda bulunulan eski MİT personelinden 45'i ve bu kişilerle ilişkileri tespit edilen 18 "kripto imama" yönelik 21 ilde operasyon başlatılmıştı. (AA)

        SİİRT'TE 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Siirt merkezli 12 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, "ByLock" kullandıkları tespit edilen 27 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 33 kişinin gözaltına alınması amacıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce operasyon düzenlendi.

        Aralarında emniyet personeli, özel şirket çalışanları ve kamu kurum çalışanlarının da bulunduğu kişilere yönelik Siirt ile Adana, Ankara, Çorum, Gaziantep, Giresun, İstanbul, Kayseri, Kırşehir, Konya, Osmaniye ve Tokat'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanan ve haklarında çeşitli suç isnadı ve ifadeler bulunan 27 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüpheli diğer 6 kişiyi yakalama çalışmaları ve gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ediyor. (AA)

        MALATYA'DA GÖZALTINA ALINAN 13 KİŞİDEN 2'Sİ TUTUKLANDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 2'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, 21 Eylül'de Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinceFETÖ/PDY'nin "Kamu Hastaneleri, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı" memurlarından oluşan yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 kişi, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 11 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerden biririr itirafçı olarak, etkin pişmanlık yasasından faydalandığı belirtildi.

        Öte yandan güvenlik güçleriFETÖ/PDY'ye üye olmak suçundan aranan Cebrail Ö'yü gözaltına aldı. (AA)

        BATMAN MERKEZLİ 8 İLDEKİ OPERASYONDA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Batman merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

        Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 14 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Batman, Kahramanmaraş, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Bilecik ve Ankara'da eş zamanlı yapılan operasyonlarda 14 şüpheli yakalandı.

        Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3'ü, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı, 9'u adli kontrol kararıyla olmak üzere 11 şüpheli serbest bırakıldı. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Afşin ve Çağlayancerit ilçelerinde örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock'u kullandıkları öne sürülen, aralarında esnaf ve öğrencilerin bulunduğu 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekiplerce düzenlenen operasyonda, Afşin'de 13, Çağlayancerit'te ise 1 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçirilen cep telefonu, tablet gibi elektronik dijital malzemelere el konuldu.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        MUĞLA'DA ESKİ KOMİSER GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görev yaparken ihraç edilen eski komiser, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

        Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, hakkında yakalama kararı bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevliyken ihraç edilen eski komiser F.D'nin Bodrum'da tatilde olduğunu tespit eden Bodrum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, şüphelinin kaldığı otele operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan F.D'nin ByLock kullandığı da belirlendi.

        "FETÖ'ye üye olmak" suçundan gözaltına alınan şüphelinin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (AA)

        KAPATILAN ÖZEL OKUL VE DERSHANELERE FETÖ SORUŞTURMASI

        Habertürk TV'de yer alan bilgiye göre, kapatılan özel okul ve dershanelere yönelik yapılan FETÖ operasyonunda 38 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 17'si gözaltına alındı.

        HAVACILIK DAİRE BAŞKANLIĞI'NDA GÖREVLİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı olduğu öğrenilen Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığında görevli 5 polisten 4'ü, gözaltına alındı.

        REKLAM

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Gölbaşı Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığında görevli 5 polis memurundan, A.K, A.H, H.A. ve H.Y. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Şüphelilerin bazılarının örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullancısı olduğu, olayla ilgili bir şüphelinin de aranmasına devam edildiği öğrenildi. (AA)

        MALATYA'DA ARANAN 1'İ ASKER 2 KİŞİ YAKALANDI

        Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında aranan biri asker 2 kişi yakalandı.

        Malatya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca 19-26 Eylü tarihleri arasında yapılan asayiş uygulamalarında 15 bin 318 kişinin genel bilgi tarama sorgusu yapıldı ve çeşitli suçlardan aranan 28 kişi yakalandı.

        Yapılan uygulamalar sırasında, "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan aranan bir kişi ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca aynı suçtan hakkında soruşturma yürütülen bir askeri personel de gözaltına alındı. (AA)

        REKLAM

        ISPARTA'DA 4 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

        Isparta'daFETÖ-PDY terör örgütünün avukat yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda Isparta Barosuna kayıtlı 4 avukat gözaltına alındı.

        Isparta'daFETÖ-PDY terör örgütünün avukat yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, Isparta Barosuna kayıtlı C.K, L.E, İ.A.S ve H.E.S isimli avukatlar gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (İHA)

        SİVAS'TA 31 ASKER VE 1 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Sivas merkezli 19 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 29'u muvazzaf 31 asker ile 1 polis gözaltına alındı.

        REKLAM

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün askeri yapılanmasına yönelik Sivas merkezli İstanbul, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Mardin, Şanlıurfa, Erzurum, Ağrı, Kars, Şırnak, Kilis, Gaziantep, Giresun, İzmir, Tekirdağ, Elazığ ve Hakkari'de gerçekleştirilen operasyonda, 37 subay ve astsubay ile 1 polis memuru hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda, İzmir'de görev yapan 1 albay ile 30 asker ve 1 polis gözaltına alındı.

        Adreslerinde bulunamayan 6 zanlı aranıyor.

        Gözaltına alınan askerlerden 29'unun muvazzaf olduğu, birinin istifa ettiği, birinin de kanun hükmünde kararname ile görevinden ihraç edildiği öğrenildi. (AA)

        KONYA'DA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantılı oldukları ve şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla, farklı özel şirketlerin yöneticileri oldukları öğrenilen 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        REKLAM

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, şüphelilerden 11'i gözaltına alındı.

        Şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü

        Adreslerinde bulunamayan 6 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. (AA)

        ÇANAKKALE'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik Çanakkale merkezli 3 ilde, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 5'i dün adliyeye sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen 5 kişiden 4'ü tutuklanırken 1 kişi ise denetimli serbestlik kararıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz hafta Çanakkale, İzmir ve Bursa'da eş zamanlı operasyon yapmıştı. Çanakkale'nin Bayramiç, Biga, Çan, Eceabat, Ezine, Gelibolu, Lapseki, Yenice ilçelerinde yapılan operasyonlarda 25 kişi gözaltına alınmıştı. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında olan şahıslardan sorgulaması tamamlanan 5 kişi dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. 4 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 1 kişi ise denetimli kararıyla serbest bırakıldı.

        REKLAM

        Ayrıca, dün Emniyet Müdürlüğünde işlemleri süren 20 şüpheliden 1'i işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece denetimli serbestlik kararı serbest bırakıldı. 19 kişinin ise Emniyet Müdürlüğünde işlemleri sürüyor. (İHA)

        EDİRNE'DE 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan aralarında esnafın da bulunduğu 5 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Edirne Adliyesi'ne getirilen şüphelilerden C.G, M.E ve Y.A. nöbetçi hakimlikçe tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        AKSARAY MERKEZLİ OPERASYONDA 17 SAĞLIK ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Aksaray merkezli 2 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 17 sağlık çalışanı gözaltına alındı.

        Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen,FETÖ/PDYnin sağlık yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Aksaray ve Hatayda daha önce meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu 18 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        REKLAM

        Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında doktor, hemşire ve sağlık teknikerlerinin bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

        Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Adresinde bulunamayan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ