Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan ve tutuklananlar (13 Ekim 2017)

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ ile bağlantılı olan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte 13 Ekim 2017 Cumagünü FETÖ operasyonları...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        SAMSUN'DA FETÖ DAVASINDA 2 ÖĞRETMENE HAPİS CEZASI

        SAMSUN'da 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'FETÖ/PDYsilahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılanan 1'i tutuklu 5 sanık öğretmen hakkında karar çıktı. Tutuklu sanık Mustafa Murat Kesgin 7 yıl 6 ay, tutuksuz sanıklardan Niyazi İnanır ise 6 yıl 3ay hapis cezasına çarptırıldı. 3 tutuksuz sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

        Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığıFETÖ/PDY operasyonunda tutuklanan öğretmen Mustafa Murat Kesgin ile tutuksuz yargılanan öğretmenler Niyazi İnanır, Mehmet İşleyen, Şenol Türedi ve Emrullah Yaman'ın yargılanmasına devam edildi.

        3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan haklarında dava açılan tüm sanıklar bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Vezirköprü Cezaevi'nde yatan, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılan ve Bylock kullandığı belirlenen tutuklu sanık Mustafa Murat Kesgin, "Ben askerliğimi komando olarak yaptım ve 1 teröristi etkisiz hale getirdiğim için anlımdan öptüler. Ben terörist olamam. Beraatimi istiyorum" dedi. Bank Asya'da katılım hesabıbulunan Niyazi İnanır ise örgüte destek amacıyla bankaya para yatırmadığını belirtirken diğer sanıklar da suçsuz olduklarını söyleyip beraatlerini talep etti.

        Kısa bir aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyetiFETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu sanık Mustafa Murat Kesgin'i 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıp tutukluluk halinin devamına, tuktuksuz sanık Niyazi İnanır'ı da aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. 3 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti. (DHA)

        REKLAM

        ORDU'DA FETÖ/PDY OPERASYONU

        Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 32 şüpheli gözaltına alındı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreleşme haberleşme kanalı Bylock kullandığı tespit edilen 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce şüphelilerin adreslerine operasyon gerçekleştirildi.

        Operasyonda aralarındaFETÖ'nün kapatılan kurumlarında çalışan, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 32 kişi gözaltına alındı.

        Söz konusu kişilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, adreslerinde bulunamayan 12 şüphelinin ise arandığı öğrenildi. (AA)

        REKLAM

        KIRIKKALE'DE FETÖ DAVASINDA CEZALAR BELLİ OLDU

        Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında terör örgütü üyeliğinden haklarında açılan davada yargılanan 2 eski polis ile örgütle iltisaklı yurtlarda çalışan 2 sanığa, 6 yıl 8 ay ila 7 yıl 6 ay arasında hapis cezaları verildi.

        Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında dava açılan eski polis memurları Edip Dağ, Duran Ediş ve E.D. ile avukatları hazır bulundu.

        Dağ, savunmasında, örgütün yalan ve kumpas kurmakla meşhur olduğunu, kendisine de kumpas kurduğunu ve suçsuz olduğunu ileri sürdü.

        Ediş ise sohbet toplantılarına katıldığını ancak 2012 yılından sonra bu yapıyla irtibatını kestiğini iddia etti.

        Silahlı terör örgütü suçlamasının hem kendisine hem de ailesine çok ağır geldiğine değinen Ediş, "Ben terör örgütü üyesi değilim. Suçsuzum. Beni de kandırdılar. Beraatimi istiyorum." diye konuştu.

        REKLAM

        Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan sanıklar Dağ ve Ediş'e 6 yıl 8'er ay hapis cezası verdi, E.D'nin ise beraatine hükmetti.

        Aynı mahkemedeki diğer duruşmada "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan örgütle iltisaklı yurtlarda çalışan Cengiz Kaya 6 yıl 8 ay, Ethem Ölmez ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

        Mahkemedeki bir başka duruşmada ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuksuz yargılanan A.G, A.A. ve M.E. beraat etti. (AA)

        TOKAT MERKEZLİ 10 İLDE FETÖ/PDY OPERASYONU

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Tokat il yapılanmasına yönelik 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan 15 şüpheliden 5'i cezaevine gönderildi.

        Tokat Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDY'nin il yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 15 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        REKLAM

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Cumhuriyet BaşsavcılığıncaFETÖ/PDY'nin il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Tokat merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda aralarında iş adamlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmış, 9 Ekim'de adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 4'ü tutuklanmış, 11'i adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakılmıştı. (AA)

        İZMİR'DE FETÖ/PDY OPERASYONU: 51 GÖZALTI

        İZMİR'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik düzenlenen operasyonda, örgütün kapatılan şirketlerinde çalışan 51 şüpheli, gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri,FETÖsoruşturması kapsamında, kent merkezi başta olmak üzere Menemen, Aliağa, Torbalı ve Urla ilçelerinde bu sabah operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda 51 şüpheli, gözaltına alındı. Şüpheliler arasında örgütün kapatılan şirketlerinde çalışan larla öğretmen, hemşire ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) emekli askerlerin de bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        REKLAM

        ANTALYA'DA FETÖ/PDY OPERASYONU

        Antalya merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 20 zanlıdan 11'i tutuklandı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanan 51 zanlıdan 8'i cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltındaki 43 zanlıdan işlemleri tamamlanan 20'si adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 11'i "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı, 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Emniyetteki 23 zanlının işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

        Antalya Emniyet Müdürlüğünce 3 Ekim'de Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Manisa, Bursa ve Trabzon'da çeşitli adreslere düzenlenen operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen 51 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        REKLAM

        UŞAK'TA FETÖ/PDY OPERASYONU

        Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Uşak Üniversitesi'nde görevli 1'i eski 3 öğretim üyesi tutuklandı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 9 Ekim'de Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Uşak Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Ş.Ç. ve Yrd. Doç. Dr. M.Ü.Ş. ile bir süre önce meslekten ihraç edilen eski Yrd. Doç. Dr. R.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan şüpheliler sevk edildikleri mahkemece "silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla tutuklandı.

        REKLAM

        Şüphelilerin Uşak ÜniversitesindeFETÖ/PDY yapılanması içinde yer aldıkları iddia edilmişti. (AA)

        İZMİR'DE TSK'DAKİ KRİPTO FETÖ ÜYELERİNE OPERASYON

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 98 şüpheliden 8'inin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu zanlıların adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

        Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan şüphelilerin örgüt hakkında önemli bilgi verdikleri belirtildi.

        Böylelikle operasyon kapsamında gözaltına alınan 98 kişiden 73'ü tutuklanırken, 25'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        REKLAM

        OPERASYON

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Berkant Karakaya tarafından yürütülen soruşturmada, örgütün "mahrem abileri" tarafından aranan ve toplantılara çağrılan 268 askeri personel tespit edilmişti. Bunlar arasında haklarında daha önce işlem yapılmayan 98'i muvazzaf, 19'u meslekten ihraç edilen 117 asker hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubeleri ekipleri, İzmir merkezli 45 ilde 29 Eylül'de düzenlediği eş zamanlı operasyonda 98 şüpheliyi gözaltına almış, daha önce adliyeye sevk edilen 90 zanlıdan 73'ü tutuklanmıştı. (AA)

        KARS'TA FETÖ DAVASINDA 2 TAHLİYE

        KARS´ta Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimine karıştığı öne sürülen, aralarında İl Jandarma eski Komutanı Albay Serdar Güngör´ün de bulunduğu 6´sı tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması tamamlandı. Mahkeme heyeti, 2 sanığın tahliyesine karar verdi.

        Kars 2'nciAğır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasında, tutuklu yargılanan Kars Jandarma eski Komutanı Güngör, dönemin İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Kamil Öztürk, Binbaşı Ömer Talay, Yüzbaşı Ömer Şener, Üsteğmen Levent Saka, Astsubay Murat Aydoğmuş ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 5 sanık ve avukatları hazır bulundu.

        Duruşmada söz alan sanık avukatları, müvekkillerininFETÖile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını ve asker olmaları nedeniyle gelen emirleri uyguladığınıileri sürdü. Avukatlar, bu nedenlerle müvekkillerinin tahliyesi ve beraatiniistedi.

        Avukatların savunma yapmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dönemin Selim İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şener ile Üsteğmen Saka´yıtutuklu kaldıkları süreyi dikkate alarak,tahliye etti. Heyet, diğersanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, duruşmayı 29 Ocak'a erteledi. (DHA)

        REKLAM

        İSTANBUL'DA FETÖ'YE FİNANS OPERASYONU

        İstanbul ve 15 ayrı ildeFETÖ'ye finansman sağlayan 115 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı. Mali polis, zanlıların yakalanması için 124 ayrı adreste aramalar yapıyor.

        İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunanFETÖ'ye finans sağlayan 115 kişinin yakalanması için sabahın erken saatlerinde operasyon düzenledi.

        İstanbul ve 15 ayrı ilde bulunan 124 adrese aynı anda giren mali polis, haklarında gözaltı kararı bulunan zanlıların ev ve işyerlerinde arama yapıyor.

        Haklarında gözaltı kararı bulunan kişiler hakkında,FETÖ'ye üye olmak ve yönetmek, 6415 sayılı terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, 213 sayılı vergi usul kanununa muhalefet, resmi belgede sahtecilik, dini duyguları kullanarak dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı gelirlerini aklama ve 2860 sayılı yardım toplama kanununa muhalefet suçlarından işlem başlatıldığı bildirildi. (Nihat ULUDAĞ / GAZETE HABERTÜRK)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ