Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman: Burak Yılmaz'ın kaptan olmasını isterim - Son dakika Beşiktaş haberleri - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Kulübü, devre arasında kadrosuna kattığı transferler için imza töreni düzenledi. Törende konuşan başkan Fikret Orman, Burak Yılmaz için flaş açıklamalarda bulundu. Orman'ın Burak'a "Kaptan" diye seslenirken buna yönelik sorulan soruya ise "Bilinçli olarak, mesaj olsun diye söylemedim. Burak karakter itibarıyla Beşiktaş'ta kaptanlık yapabilecek bir oyuncu. Kaptanlık sürecini sezon sonunda değerlendireceğiz. Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'ın kaptanı olmasını çok isterim. Kararı yönetim kurulu verecek." ifadelerini kullandı.

        İşte Orman'ın öne çıkan diğer sözleri:

        "5 MİLYON EURO BONSERVİS ELDE ETTİK"

        "Zor bir süreç geçirdik. Ayrılan oyuncular, yeni gelen oyuncular oldu. 2-3 tane hedefimiz oldu. Birincisi, bonservise kaynak harcamadan bu dönemi geçirmeye çalıştık. 1.5 milyon Euro'luk bir bonservis harcaması yaptık, 5 milyon Euro'ya yakın bonservis elde ettik. Bonservise para harcamadık, takım maliyetini aşağı indirmeye gayret ettik ve yaş ortalamasını düşürmeye çalıştık. Sonuç itibarıyla aramıza 4 kıymetli oyuncu katıldı.

        REKLAM

        "KAGAWA'YI YAZIN ALMAK İSTEDİK"

        "Muhayer Oktay, okuması zor bir isim. Aramıza hoş geldin Muhayer. Epeydir takip ediyorduk. Kagawa'yı yazın almak istedik, hatta Beşiktaşlı taraftarlara Kagawa'yı yolda görüp 'Come to Beşiktaş' dediler ama nasip bu zamanaymış. Çok mutlu olduk. Uzakdoğu açılımımızla alakalı çok büyük ses getirdi, güzel bir başlangıç da yaptı. Bundan sonraki süreçte en önemli şey tarafların birbirinden hoşlanması, inşallah karşılıklı memnun olup birlikteliğimize devam ederiz. Bu niyet içindeyiz."

        "MİRİN'DE NASİP BUGÜNEYMİŞ"

        "Mirin'le uzun süredir ilgileniyorduk. Yüksek bedellerle transfer etmek istemiştik ama nasip bugüneymiş. Hollanda şampiyonu PSV'nin stoperiydi. Çok pozitif bir arkadaşımız, takımımıza da pozitif etki verdi. Uzun süre beraber olacağız inşallah."

        "BURAK FUTBOLU BEŞİKTAŞ'TA BIRAKMALI"

        "Burak... Assolisti sona bıraktım. Bizim ailemizin bir ferdi. Nasip bugüneymiş. Bu süreç içerisinde ismi Beşiktaş'la çok geçti, bu da çok normal. Çünkü onun evi burası. Duruşundan, Beşiktaş'la alakalı hislerinden ben çok mutluyum. Burak kardeşime de evine, ailene hoş geldin demek istiyorum. Burak Çin'den Türkiye'ye döndükten sonra adı hep Beşiktaş'la geçti. Bu doğal bir süreçti çünkü onun evi burası. Burak'a da karakterine de saygı duyuyorum. Bundan sonra kariyerini Beşiktaş'ta bitirip aile içinde görevler alması gerektiğini düşünüyorum. transfer çok kolay oldu, zorlanmadık. Burak da büyük fedakarlıklar yaparak buraya geldi, Beşiktaş'ı ne kadar istediğini gösterdi."

        "DORTMUND, KAGAWA'YI BIRAKMAK İSTEMEDİ"

        "İlk etapta Dortmund bırakmak istemedi Kagawa'yı. Oyuncu Beşiktaş'a gelmek isteyince Dortmund da fedakarlık yaptı ve transfer gerçekleşti. Burak da Çin'de inanılmaz önemli bir oyuncu, Çin'de çok tanınıyor. Uzakdoğu pazarıyla alakalı seneler evvel strateji belirledik. Bu çalışmalarımız devam edecek, oralarda daha tanınan bir kulüp olacağız diye umuyorum. Kagawa transferine karar verdiğimizde Şenol Hoca ile beraberdik. Kararı beraber aldık. Transfer bir ekip işi. Hocaya rağmen, başkana rağmen bir transfer yapılamaz. Nihai kararı yönetim kurulu ve başkanı verecektir ama kararları ekip olarak alıyoruz. Ayrı güçler değiliz. (Kagawa sezon sonunda kalacak mı?)Dün bir, bugün iki. Daha durun. Beraber zaman geçirelim, sonrası kolay.)

        "BURAK'I PROTESTO EDENLER 30 KİŞİ"

        "Akhisar maçında tribünde 1500 kişi vardı, maksatlı gelen 30 kişi tepki Burak'a gösterdi, geri kalanlarında böyle bir şey yoktu. Burak transferini seçime malzeme etmek isteyenler oluyor ama artık bu geride kaldı. Antalya maçında inanılmaz destek vardı, o işler geçti."

        OYUNCULARIN GÖRÜŞLERİ:

        MUHAYER: "AĞABEYLERİMİ ÖRNEK ALIYORUM"

        Genç oyuncu Muhayer ise yaptığı açıklamada, "Sayın başkanımıza, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş için elimden geleni yapacağım ve bu forma için savaşacağım. Ağabeylerimden çok büyük şeyler öğreneceğimden eminim. Kendimi adapte edip takıma çok büyük katkılar sağlamak istiyorum. Kendimi 8 ve 10 numara olarak görüyorum ama hocamız karar verecek. Ağabeylerimi örnek alıyorum. Kendileri çok iyi ve kaliteli oyuncular. Ben de onlar gibi bir gün bu takımda oynamak isterim" dedi.

        BURAK: "BURADA BİTİRMEK İSTİYORUM"

        Burak Yılmaz ise, 12 sene önce Beşiktaş'tan ayrıldığını hatırlatarak, "12 sene sonra tekrar bu formayı bana giymemi uygun gören başkanımıza, hocalarımıza çok teşekkür ederim. Elimden gelenin en iyisini yapıp, bu camiaya layık olmaya çalışacağım. Bana inananları mahcup etmeyeceğim inşallah" diye konuştu.

        Beşiktaş hakkında konuşan Yılmaz, "Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra tabii çok yerde oynadım ama Beşiktaş maçlarını her zaman izliyordum, Çin'de de izliyordum. Ben 4 büyük takımda da oynadım ve çok büyük başarılar yakaladım ama diğer arkadaşlarımdan beni ayıran özellik, bütün camialar benim Beşiktaşlı olduğumu bilir. Kalbimde olduğu gibi aklımda da her zaman Beşiktaş'a dönmek vardı" şeklinde konuştu.

        Oyun düzenine karar verecek olan kişinin Şenol Güneş olduğunu söyleyen Burak, "Benim stilimi herkes bilir. Ben orta yapılmasından ziyada orta sahayla (Oğuzhan, Ljajic, Nagatomo) iletişim kurarak oynayan bir oyuncuyum" dedi.

        Burada başladığını ve burada bitirmek istediğini dile getiren Yılmaz, "Allah nasip eder inşallah. Dolu dolu başarılarla inşallah burada bitiririz" diye konuştu.

        Şampiyonluk yarışı ile ilgili ise Burak, "11 puan fark, 3 puanlık sistemde tersine döndüğünde bir anda nerede olduğunuzu fark edemeyebilirsiniz. Erzurum maçında talihsiz bir kayıp yaşadık. Bundan sonra kazanıp, önümüzdekilerin kaybetmesini bekleyeceğiz. Biz sonuna kadar gideceğiz" ifadelerini kullandı.

        KAGAWA: "NAGATOMO İLE YAPACAĞIMIZ MAÇI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

        Beşiktaş'ın yıldız transferi Kagawa ise sözlerine 'Merhaba' diyerek başladı. "Gerçekten çok mutluyum geldiğim için. Geldiğimden günden bu ayana herkes beni çok iyi karşıladı. Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Yukarılara doğru çıkacağız hep beraber" diyerek şunları söyledi:

        "Bana önceden söylenen gibi muhteşem bir şehir burası. Nagatomo ile görüştük zaten, ne kadar muhteşem olduğunu geldim, gördüm. Özellikle yemekler muhteşem. Deniz de var, çok seviyorum, çok sevdiğim bir şehir burası. Takım özellikle beklediğim gibi muhteşem bir atmosfer stat taraftarlar, her şey muhteşem. Nagatomo ile yapacağımız maçı dört gözle bekliyorum."

        Dün Nagatomo'nun evinde olduklarını söyleyen yıldız oyuncu, "Kendisiyle baya görüştük. Kulüp hakkında yeterli deneyim sahibi olacak kadar vakit geçiremedim ama onla yapacağımız maçı dört gözle bekliyorum. Gücümüzü göstereceğiz" dedi.

        Antalyaspor maçındaki performansı hakkında da konuşan Kagawa, gelecek sezon da Beşiktaş'ta oynaması ile ilgili, "Hiç tahmin edemeyeceğim bir girişti. Rüyalarımla bile göremeyeceğim bir girişti. Önemli olan bu değil ama devamını getirebilmek. Bunun için her şeyi yapacağım. Takımda devam etmek için sezon sonuna kadar daha vakit var. Önemli olan bundan sonrası için her maç elimden geldiğiniz fazlasını yapmak. Ondan sonrasını düşüneceğiz" diye konuştu.

        Beşiktaş taraftarından çok etkilendiğini ve bu atmosferi Dortmund stadında görmediğini dile getiren Kagawa, taraftarlardan çok etkilendiğini dile getirdi. Beklentinin yüksek olmasıyla ilgili gelen soruya ise Kagawa, "3 dakikada 2 gole ben de şaşırdım. Bu haberi takip ediyorum. Ben girince durum zaten 4-1'di. Sadece skora katkım oldu. Daha kritik toplarda kulübü ve taraftarlarımı başarısını için sırtlamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

        Kagawa, taraftarların 'Beşiktaş'tan gitmeyin' mesajını ileten bir gazeteciye ise, "Sezon sonuna kadar elimden geleni yapacağım. Taraftarların beklentilerine karşılık vermeye çalışacağım" cevabını verdi.

        MIRIN: "HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM"

        Yeni transferlerden Mirin ise takıma katıldığı için çok memnun olduğunu söyledi. Mirin, "Başkanımıza hocalarımıza çok teşekkür ederim. Geldiğimden beri işler çok iyi gidiyor. Ben de elimden geleni yapacağım. Ayrıca eşime de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Takımdaki performansı ve Pepe'nin ardından takıma gelmesinin sorulması üzerine ise Mirin, "Pepe'den bahsedince çok büyük bir oyuncu. Belli ki burada da büyük bir iz bırakmış. Şimdi de büyük oyuncularla oynuyorum. Ben de Şampiyonlar Ligi'nde, Avrupa Ligi'nde ciddi deneyimler kazandım. Ben de burada büyük bir izlenim bırakacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.

        Eşinin ve kendisinin Türkçe öğrenmeye başlayacağını aktaran Mirin, buraya kupalar kaldırmak için geldiğini de sözlerine ekledi.

        JAPON BASININDAN YOĞUN İLGİ

        Öte yandan Alman ekibi Borussia Dortmund'dan transfer edilen Japon oyuncu Shinji Kagawa'ya Japon basını da ilgi gösterdi. Japonya'nın birçok medya ekibinden gelen yaklaşık 10 kişilik basın mensubu, imza törenini yakından takip etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ