Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem G7 zirvesi ne zaman, saat kaçta? - G7 zirvesi nedir? İşte G7 ülkeleri listesi

        İngilizce Group of Seven'ın (7'ler Grubu) kısaltması olan G7, dünya ekonomisine yön veren ülkeleri buluşturan gayri resmi bir forum olarak her yıl düzenlenmeye devam ediyor. Peki dünya ekonomisinin tartışıldığı G7 ne zaman kuruldu? G7 ülkeleri hangileridir?

        G7 ZİRVESİ NE ZAMAN 2021?

        G7 zirvesi 12 Şubat 2020 tarihinde yapılacak.G7 toplantısının saati ile ilgili detaylar bilinmiyor. G7 zirvesinin saati belli olduğu zaman ayrıntılar haberde yer alacak.

        G7 NEDİR, NE ZAMAN KURULDU?

        Dünyanın ekonomisi en büyük yedi ülkenin arasında oluşturulan bir birliktir. G7 kavramı ilk olarak; 1975 yılında dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Giscard d’Estaing’in Japonya, ABD, Almanya, İngiltere ve İtalya liderlerini güncel ekonomik sorunlarından olan petrol krizini tartışmak üzere Rambouillet’ye davet etmesiyle ortaya çıkmıştır.

        G7 ÜLKELERİ HANGİLERİDİR?

        REKLAM

        G7 ülkeleri; Almanya, ABD, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada olmak üzere yedi ülkeden oluşmaktadır. Avrupa Birliği de G7 içinde temsil edilmektedir. Üye ülkeler net küresel zenginliğin %64'ünü oluşturmaktadır.

        G7'DE RUSYA'NIN DURUMU

        G7, 1998 yılında Rusya’nın katılımı ile G8 olarak anılmaya başladı. Rusya Federasyonu 1998-2014 yılları arasında forumda yer alırken Kırım’ı ilhak etmesiyle üyeliği askıya alındı. Bu nedenle organizasyon tekrar G7 adıyla anılmaya başladı.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ