Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Son dakika: Galatasaray - Altay maçı yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU

        Büyük takımlar patır patır dökülüyorlar. Yalnız isimleri var. Aslında VAR'lar biraz daha cesaretli olsalar işin rengi değişecek. Mesela Altay'ın kazandığı penaltıyı Cüneyt Çakır göremeyebilirdi;

        VAR çağırdı, penaltıyı verdi. Peki Galatasaray'ın ilk golündeki faulde neden VAR çağırmadı, anlamak mümkün değil. Arkadaki Galatasaraylı futbolcu öndeki Altaylı futbolcunun ayağına tık diye dokunuyor ve Altaylı futbolcu düşüyor.

        2

        Aslında VAR'ın olması büyük takımların aleyhine oldu. Eğer VAR olmasaydı şu anda ligde ilk üç sıra büyük takımların olurdu 4'te Trabzon'un olurdu ki VAR'lar bu kadar net çalışmadığı halde. Ama bakıyorsunuz en fazla ağlayanlar da bu büyük takımlar. Eski çamlar bardak oldu daha hala farkında değiller. Zaten dikkat edin hangi takım hakemle ilgili açıklama yapıyorsa bilin ki o takımın yöneticileri ya teknik adamlarından memnun değildir ya da futbolcularından.

        3

        Galatasaray ne oynadı? Valla ben ne oynadığını anlayamadım, anlayan varsa da bana anlatsın. Altay ne oynadı? Altay belli bir ekonominin üzerine kurulan bir takım. Belki de Galatasaray'ın bir futbolcusuna Altay'ın takımını kurması kadar para verilmiştir. Öyle olunca da siyah-beyazlılar haddini bilerek oynadılar. Daha da önemlisi sonuna kadar koştular, sonuna kadar mücadele ettiler. Galatasaray'da bazı futbolcular mücadele etti bazıları etmedi. Aradaki fark bu oldu.

        4

        AHMET ÇAKAR

        Tıpkı Beşiktaş gibi dün de Galatasaray şampiyonluk yarışında bir adım daha geri gitti. Galatasaray kazanmayı hak etti mi? Tabii ki etmedi. Kerem dahil, kimse ne yaptığını bilmiyor. Altay'ın attığı ilk golde Galatasaray ceza alanı içinde 5 Altaylı var. Slalom yapıp gol atıyor. Halil beraberliği sağlıyor, ikinci yarıda sonradan giren Diagne tam üç puan getiren golü attı diyecektik ki sahneye VAR hakemi ve Cüneyt Çakar çıktı...

        5

        Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir penaltı yok. Zaten olmadığı nereden belli, Cüneyt Çakır, VAR başında en az 2 dakika mikroskobik araştırma yaptı sonra da penaltı noktasını gösterdi. Çok yazık. Yarım metreden vurulan kafa Berkan'ın önce göğsüne sonra koluna çarpıyor. Kasıt yok. Vücuttan sekme var ve mesafe çok yakın. Eğer bu penaltıysa konuşulan ve anlatılanların hepsinin yalan olduğunu düşünüyorum.

        6

        ÖMER ÜRÜNDÜL

        İkinci yarı müthiş bir Galatasaray baskısı vardı ve her atak gol kokuyordu. Rekor sayıda da korner kazandılar. Bunların Altay açısından iki nedeni vardı. Birincisi yorulup oyundan fizik olarak iyice düştüler. İkincisi de takım savunmaları felaketti. Galatasaray ite kaka son 10 dakikada galibiyet golünü kornerden Diagne ile buldu. Ama sonuçta bir penaltı golü ile 2 puan daha kaybettiler. Bu kadar üstün oynadıkları bir ikinci yarıda golü de bulduktan sonra beraberlik golünü nasıl yediler inanması son derece güç.

        7

        Belki denecek ki "İşte duran toptan tartışmalı bir penaltı oldu." Ama o korner öncesi verdikleri pozisyonda Muslera'nın inanılmaz bir kurtarışı var. Bir eleştirim de yeri geldikçe her zaman vurguladığım bir konu bu; ilk 11'de çift santrforda başlamak benim futbol felsefeme aykırı. O zaman orta saha kontrolünü ele alamıyorsunuz. Dün gece bir futbolcuyu özel kutlayacağım. O da 39 yaşındaki İbrahim Öztürk. Helal olsun...

        8

        LEVENT TÜZEMEN

        Fatih Terim maalesef kadro mühendisliğinde ciddi hata yaptı. Bazı oyuncular "Ya tutarsa" anlayışıyla alındı ve bu oyuncuların kalitelerinin "Büyük Takım" için yetmediğini görüyoruz. Türk futboluna birçok genç ve yetenekli oyuncuları kazandıran Terim eski Terim olsaydı bu tür oyuncuları Galatasaray'dan içeri bile sokmazdı. Özellikle Terim'in, "Çok beğeniyorum" diye aldırdığı Morutan galiba aklımızda sadece attığı iki golle kalacak gibi görünüyor. Fenerbahçe'ye attığı gol dışında Mostafa Mohamed sahne alamadı. Bir pozisyonda topa teknik bir vuruş yapması gerekirken az daha direği kıracaktı. Tekniği, çalım atma becerisi olmayan Mostafa rakip önünde pas duvarı bile olamıyor.

        9

        Şut atmıyor diye eleştirdiğim Berkan-Taylan ikilisi Altay'a karşı şut attılar ama hedefi tutturamadılar. Özellikle Berkan'ın penaltı yaptığı pozisyonda topa yükselişi "Dağınık yatak" gibiydi. Bir oyuncu eline koluna dikkat etmeden topa böyle savruk yükselir mi? Terim nedense bazı oyunculara gereksiz öfkeleniyor. Ben Galatasaray'ın elindeki ideal santforu Diagne olarak söylemiştim. Diagne oyuna girdi golünü attı. Diagne girerken Halil çıkmamalıydı. Altay takımı açık oyunu tercih edip Galatasaray'ın üzerine cesaretle gidince tempolu bir maç izledik. Altay gücü kalitesinde mükemmel mücadele etti, oyunu hiç çirkinleştirmedi ve bir puanı da haklı olarak aldı.

        10

        ŞANSAL BÜYÜKA

        Galatasaray, ilk yarıdaki karşılıklı ve dengeli oyunu, ikinci yarıda tek yöne çevirip Altay yarı alanında kamp kurdu. Altay belki de ilk yarıdaki ölçüsüz enerji harcamasının bedelini erken hissetmeye başladı. Öyle ki, kendi yarı alanından bile çıkarken zorlanmaya başladı. Galatasaray atak üstüne atak geliştirirken, Feghouli, Halil ile önemli fırsatları kullanamadı. Bu arada; Barış Alper’i eleştirmeliyim. Galatasaray atağında top ayağındayken, ceza alanı içinde en az üç çok uygun durumda takım arkadaşı varken, gollük bir pas yerine çaprazdan topu yan ağlara vurması bencilliğin zirvesiydi.

        11

        Altay son 15 dakikada Galatasaray baskısını nispeten kırdı. Mustafa Denizli’nin maç berabere giderken Ahmet Ryan, Paxiao, Erhan Çelenk gibi üç golcüyü birden oyuna alması, hücum futbolunun mimarı Mustafa Denizli’ye yakışan bir hamleydi. Altay’ın kazandığı penaltıda da kafam karışık... Penaltı, Berkan’ın vücuda yapışık gibi duran sol kolu için verildiyse itirazım var, sağ kolu için verildiyse sözüm yok. Görüntü çok açık değil... Fatih Terim‘siz ikinci maç bu... 2 beraberlik, 4 kayıp puan... Başkan Burak Elmas‘ın hafta içi yaptığı “14 puanlık fark (güncellenmiş haliyle 16 oldu) sadece hakemlerle açıklanamaz” sözleri çok şeyi anlatıyor. Başkan, “Fatih Hocam, sevgili futbolcular... Yanlışı biraz da kendimizde arayalım” diyor. En azından ben öyle anladım. İyi irdelenirse ve de kabullenilirse, Elmas gibi sözler...

        12

        OSMAN ŞENHER

        Marsilya maçındaki o müthiş, sahanın her tarafında baskı yapan takım neden bu istikrarını ligdeki karşılaşmalarına yansıtamıyor. Altay’ın çok iyi bir hocası var. 6 milyon euroya kurulan bir takım. Kalitesi belli. Buna rağmen Mustafa Denizli, kazanmak için takımını sahaya sürmüş. İlk golü de zaten İzmir ekibi attı. Siyah-beyazlılar çok da gol pozisyonuna girdi ama gücü sınırlı. Kulübesinde ne defansta ne de orta sahada oynatabileceği tek bir futbolcu yok. Bu kadroyla devam edecek.

        13

        Böyle bir Altay karşısında bile 70 dakika çok zorlanan bir Galatasaray vardı sahada. Evet Diagne girdikten sonra öne geçiren golü attı ama şunu unutmayalım; önümüzdeki haftalarda oynanacak maçlar çok daha zor geçecek. Bu futbolla sarı-kırmızılılar önümüzdeki maçlarda daha da zorlanacak. Berkan ve Taylan orta sahada iyi mücadele ediyorlar. Ancak bir tane yaratıcı pasları yok, kaleye şutları yok. Bu da ikinci bölgede sıkıntı yaratıyor. Demek ki hasta olan Cicaldau çok önemli bir futbolcu. Şut çekiyor, gol atıyor, rakibi eksiltiyor… Rumen futbolcunun kalitesinde şu an orta sahada başka oyuncu yok.

        14

        OSMAN ŞENHER

        Sağ bekte Yedlin çakar çakmak gibi. Takıma hiçbir katkısı yok. Artık futbolumuz öyle bir yere geldi ki, iki bekin iyiyse hücuma çıkıyorsan kazanma şansın da fazlalaşıyor. Van Aanholt dün sol çizgide Altay’ın sağ beki Cebrail müsaade ettiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyor, ne var ki çabaları yetersiz kaldı. Ama Yedlin resmen sıfır çekiyor. Halil-Mustafa ikilisinin çok daha etkili olması gerekir. İkisi de genç futbolcu. Halil Dervişoğlu gol atmasına rağmen çok etkisizdi. Mustafa’nın ise ne sorunu var bilmiyorum. Öyle bir topa vurdu ki direkten döndü. İnanın o topu direğe vurdurmak, gol atmaktan çok daha zordu.

        15

        Mbaye Diagne ile Morutan oyuna girdikten sonra Cim Bom’un hücum gücü daha da arttı. Diagne, belli bir çizgiyi tutturamamasına rağmen rakip defansı hataya zorluyor ve bunda da başarılı oluyor. İlk 11’de mi oynar, 70. dakikada mı oyuna alınır, onun kararını hoca verecek, orasını biz bilemeyiz. Ama gördüğüm kadarıyla Senegalli santrfor şu an Halil ve Mustafa’nın çok önünde. Morutan ise yüzde yüzünü veremese de, kaliteli bir ayak. Sürpriz paslar veriyor top ayağına yakışıyor, orası kesin. Sonuçta Marcao ve Muslera olmasa Galatasaray çok daha fazla sorun yaşar. Mustafa Denizli’nin Altay’ı ise maçı kazanmak için bütün gücünü sahaya koydu. Ama bu kadroyla daha fazlasını yapmaları mümkün değil. Maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın, Berkan’ın kolundan seken topta verdiği penaltı kararı çok ağırdı. O pozisyon kesinlikle penaltı değildi.