Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Real Madrid maçında sonucu belirleyebilecek 4 nokta... - Futbol Haberleri
        1

        AS Gazetesi yazarı Alvaro Benito, temsilcimiz Galatasaray karşısında Real Madrid'in "dikkat etmesi gereken" noktaları sıraladı.

        2

        Benito Galatasaray'ın "önde yaptığı baskı"ya dikkat çekti. Benito'ya göre maçın sonucunu belirleyebilecek 4 kritik nokta şöyle:

        3

        "Zidane, karşısında sahasında çok güçlü olan bir Galatasaray görecek. PSG'ye yenilmeden önce evinde 11 maçlık yenilmezlik serisi olan Galatasaray, defansif anlamda çok ciddi şekilde sertliğe başvuruyor ve boğucu pres uyguluyor"

        4

        "Galatasaray'ın fizik olarak güçlü bir takımı var ve maçı bu noktaya taşımayı seviyorlar. Nzonzi'nin olması da bunu güçlendiriyor"

        5

        "Takımı öne yerleştirip, baskı hattı oluşturuyorlar. Eğer topu kapabilirlerse, bu onlar için önemli bir avantaj doğuruyor ancak defansif hattın önde olması da, arkasında boşluklar doğuruyor"

        6

        "Fatih Terim'in öğrencileri çok gol yemiyor ancak aynı zamanda rakibi tehdit etmekte sorun yaşıyor"

        7

        "Şu andaki tüm takımlar arasında, Şampiyonlar Ligi'nde gol atamayan tek takım Galatasaray"

        8

        "Zidane'ın en önemli kelimesi; "derinlik". Defansı önde değil, derinde kurması gerek Zidane'ın"

        9

        "PSG, defansın arkasına sarkarak gerçekten zarar verdi. Falcao'nun sakatlığında Andone 11'de olacak ve bu konuda sıkıntı yaratabilir"

        10

        İSPANYOL BASINI MAÇI FİNAL OLARAK GÖSTERMİŞTİ!

        İspanyol basını dün Galatasaray - Real Madrid maçına geniş yer ayırmış ve bu mücadelenin hem teknik direktör Zinedine Zidane'ın hem de takımının kaderini belirleyecek bir final olduğunu yazmıştı.

        11

        İspanyol spor gazetelerinden As'ta, "Cehennemde final" manşeti atılırken, "Her şey İstanbul'dan geçiyor. Madrid, Şampiyonlar Ligi'ndeki geleceği için oynuyor. Bir yenilgi, hemen hemen onu turun dışında bırakır." yorumunda bulunulmuştu.

        12

        Haberde, "Şampiyonlar Ligi 2020 finali İstanbul'da oynanacak ama Real Madrid'in Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan bu ölümsüz şehirde bir ön finali var. Eflatun-beyazlılar için yarınki maç, olmak ya da olmamak anlamına geliyor." ifadeleri kullanılmıştı.

        13

        "Hazard'ın finali" manşeti atılan Marca gazetesinde, "Madrid, bu tür maçları kazanmak için Hazard'ı transfer etti. Madridliler, Belçikalı futbolcudan en iyi oyununu bekliyor. Hazard için ya hep ya hiç maçı." denilmişti.

        14

        La Liga'daki son maçında Mallorca'ya deplasmanda yenilen Real Madrid'in Galatasaray ile oynayacak olmasından dolayı, "Çöküşten cehenneme" başlıklı bir habere de yer veren Marca'da, eflatun-beyazlıların Avrupa'da hayatta kalmak için sıfır hata ile mücadele etmesi gerektiği dile getirilmişti.

        15

        "Tartışılan Zidane, son kredisini Türkiye'de kullanacak." ifadesini ilk sayfasına çıkaran El Mundo Deportivo gazetesinde, "Mallorca yenilgisinden sonra endişeli olan Zidane'ın, Galatasaray'a kaybetmesi durumunda Real Madrid'de devam etmesi zor." yorumu yapılmıştı.

        16

        Öte yandan, "Zidane, Mourinho'nun gölgesinde Galatasaray maçına çıkacak" başlığıyla Mundo gazetesinde yer alan haberde ise Fransız teknik adamın olası bir yenilgide görevinden alınacağı, yerine en güçlü adayın ise Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho olduğu ileri sürülmüştü.

        17

        İspanyol basını ayrıca, Galatasaray karşısında Gareth Bale, Luka Modriç ve Lucas Vazquez gibi as oyuncularından yoksun Real Madrid'de, sakatlıktan çıkan Toni Kroos'un kilit isim olabileceği vurgulanmıştı.

        18

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Belçika'nın Club Brugge takımıyla deplasmanda 0-0 berabere kalan Galatasaray, ikinci haftada Fransız ekibi Paris Saint-Germain'e (PSG) sahasında 1-0 yenildi. Grupta averajla üçüncü sırada bulunan sarı-kırmızılı ekip, Real Madrid'i mağlup ederek, iddiasını sürdürmek istiyor.

        19

        Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli turnuvasında 13 kez şampiyonluk yaşayarak bu alanda rekoru elinde bulunduran Real Madrid ise A Grubu'nda 2 maçta 1 puan alabildi. Eski performansından uzak bir görüntü sergileyen eflatun-beyazlı takım, averajla son sırada kaldı.

        20

        GALATASARAY'DA FALCAO YOK

        Sarı-kırmızılı takımda Kolombiyalı yıldız golcü Radamel Falcao, sakatlığı nedeniyle Real Madrid karşısında forma giyemeyecek. Aşil tendonunda ağrısı bulunan 33 yaşındaki Falcao, Süper Lig'deki Gençlerbirliği ve Demir Grup Sivasspor maçlarının ardından Real Madrid müsabakasında da sahadaki yerini alamayacak.

        21

        REAL MADRID'DE 6 EKSİK VAR

        İspanyol ekibinde 6 futbolcu, Galatasaray maçının kadrosuna alınmadı. Eflatun-beyazlı takımda sakatlıkları bulunan Luka Modric, Gareth Bale, Nacho, Lucas Vazquez, Marco Asensio ve Mariano Diaz, Galatasaray'a önünde forma giyemeyecek.

        22

        GALATASARAY İLE REAL MADRID 8. KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYOR

        Galatasaray ile Real Madrid, resmi maçlarda 8. kez karşı karşıya geliyor. İlk olarak 2000'deki UEFA Süper Kupa maçında karşılaşan iki takım, tarihlerinde resmi müsabakalarda 7 kez mücadele etti.

        23

        Bu maçların 3'ünü Galatasaray kazanırken, 4 müsabaka ise Real Madrid'in üstünlüğüyle sona erdi. Sarı-kırmızılıların 10 golüne karşılık eflatun-beyazlı takım 21 kez fileleri havalandırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ