Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray savunmada maaşları eritti! - Galatasaray Haberleri

        Mali açıdan zor günler geçiren ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının da etkisiyle dar boğaza düşen kulüplerimiz, kadro maliyetlerini aşağı çekmeye çalışırken Galatasaray savunmada bunu başarabildi. Sarı-kırmızılılar, üç sezon öncesine göre savunma oyuncularına ödediği maaşı neredeyse yarı yarıya indirdi!

        2017-18 sezonunda kadrosunda Maicon, Serdar Aziz, Ryan Donk, Ahmet Çalık, Koray Günter, Jason Denayer (kiralık), Yuto Nagatomo (yarım sezon kiralık), Iasmin Latovlevici, Hakan Balta, Mariano, Linnes ve Tarık Çamdal bulunan Galatasaray, bu 13 oyuncuya toplamda 16 milyon 600 bin Euro ödüyordu.

        Söz konusu oyunculardan bugün kadroda sadece üçü bulunurken Donk sözleşmesinde indirime gitti, Linnes'e ise zam yapıldı. Yarım sezonluk Nagatomo'yla daha sonra sözleşme imzalanırken Japon futbolcuyla yeni sözleşme imzalanmadı, yerine Marcelo Saracchi kiralandı. Galatasaray 2020-21 sezonunda 11 savunma oyuncusuna yaklaşık 9 milyon Euro ödeyecek.

        REKLAM

        MAICON & SERDAR GİTTİ, LUYINDAMA & MARCAO GELDİ

        2 milyon 200 bin Euro alan Maicon ile 2 milyon Euro alan Serdar Aziz'le yollarını ayıran Galatasaray, yerlerine Chaves'ten Marcao, Standard Liege'den Christian Luyindama'yı transfer etmişti. Oyuncuların bonservislerine yatırım yapan ancak sözleşmelerini düşük tutan sarı-kırmızılılar, Luyindama ile 1 milyon Euro, Marcao'yla ise 850 bin Euro'luk mukaveleler yaptı.

        RYAN DONK SÖZLEŞMESİNDE İNDİRİME GİTTİ

        2017-18 sezonunda 1,5 milyon Euro'luk sözleşmesi bulunan ve 2018-19'da yeni mukavele imzalayan Ryan Donk, geçen sezon Galatasaray'dan 1 milyon 895 bin Euro garanti ücret kazanmıştı. 34 yaşındaki savunmacı 1 yıllık yeni imza atarken önümüzdeki sezon alacağı garanti ücreti de 515 bin Euro'ya indirdi.

        OMAR ELABDELLAOUI DE MARIANO'DAN AZ KAZANACAK

        Galatasaray'ın transferini dün açıkladığı Omar Elabdellaoui'yle ilk iki sezon için 1,3 milyon Euro'luk anlaşma sağlandı. Galatasaray, 2 milyon 300 bin Euro kazanan Mariano'yla da yollarını ayırırken yerini doldurduğu Elabdellaoui ile de yaklaşık 1 milyon Euro'luk tasarruf sağladı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ