Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Marsilya-Galatasaray maçında tribün olayları çıktı, Fatih Terim tribüne gitti - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda yer alan Galatasaray, ikinci maçında Fransa'da Marsilya'ya konuk olurken maç öncesinde de maç esnasında da tribün olayları yaşandı.

        SAHAYA MEŞALE ATILDI, OYUN DURAKSADI!

        Marsilya - Galatasaray maçının ilk yarısının tamamlanmasına kısa süre kala tribünler karıştı! İki takım tribünlerindeki taraftarlar, birbirlerinin üzerine meşale atarken meşalelerden birinin sahaya düşmesi üzerine oyun duraksadı. Hakem Pawel Raczkowski yetkililerle görüştü.

        Polisler saha kenarına gelirken Fatih Terim de Mert Çetin'le birlikte Galatasaray taraftarlarının bulunduğu tribünün önüne giderek taraftarlardan sakin olmalarını istedi. Olaylar bir süre sonra durulurken maç da kaldığı yerden devam etti. İlk yarının sonuna olaylar nedeniyle 8 dakika süre ilave edildi.

        REKLAM

        MAÇ ÖNCESİ BİBER GAZIYLA MÜDAHALE EDİLMİŞTİ

        Fransız emniyet güçleri, Galatasaray taraftarının bulunduğu tribüne maç öncesinde biber gazıyla müdahalede bulunmuştu. Olayların çıkış nedeninin Marsilya taraftarının, Galatasaray'a ayrılan tribüne dönerek Yunanistan bayrağı açmasının olduğu öne sürülüyor.

        Maçtan günler önce Marsilya İletişim Direktörü Cardoze mücadeleye dair açıklamalar yapmıştı. Marsilya İletişim Direktörü Jacques Cardoze, 2012'de Fenerbahçe ile oynadıkları maçta iki takım taraftarları arasında ciddi bir kavga çıktığını belirterek, önlemlerini bu yönde aldıklarını kaydetti ve, "Galatasaray maçıyla ilgili çalışmalarımızı, 2012'de Fenerbahçe ile oynadığımız maç üzerinden yaptık. Gerginliğin ve taraftarların karşı karşıya gelmesinin önüne geçmek için her şeyi yapacağız." demişti.

        Galatasaray taraftarlarını bir arada tutmaya çalışacaklarını söyleyen Cardoze, "Garantimiz yok, taraftarların stadın diğer bölümlerine gitmesini engellememiz zor. Ancak rakip taraftarların bir arada olacağı geniş bir alan ayırmaya karar verdik. Deplasman taraftarlarına ayırdığımız kapasiteyi 3400'e çıkardık, Lens maçından 500 daha fazla. Fransa, Almanya veya Belçika'dan gelecek Galatasaray taraftarlarını ağırlayacağız." ifadelerini kullanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ