Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray yönetim kurulu toplantısında neler yaşandı? - Galatasaray Haberleri
        1

        Sarı-Kırmızılı kulüpte dün olağanüstü gelişmeler yaşandı...

        2

        Galatasaray Yönetim Kurulu, dün öğleden sonra Türk Telekom Stadı’nda Evkur Yeni Malatya yenilgisiyle tutunacak dalı kalmayan teknik direktör İgor Tudor’un durumunu masaya yatırmak için acil olarak toplandı.

        3

        Bu zirvede çıkan ‘olağanüstü seçim’ kararı gündeme damgasını vurdu.

        4

        Yöneticilerin hemen hemen tamamı eylemleri ve söylemleriyle bardağı taşıran Hırvat hocanın gönderilmesinden yana karar aldı.

        5

        Habertürk Spor'dan Erhan Telli'nin haberine göre; Başkan bir süredir, çalışmalarını yetersiz bulduğu ekibini yenilemek ve güven tazelemek için fırsat kolluyordu.

        6

        Sırdaşı olan yöneticilere konuyu açan Özbek, bu konuda destek bulunca, uzun süredir kafasında olan stratejik hamleyi hayata geçirdi.

        7

        TOPSAKAL-NARMAN’A VETO

        Dursun Özbek kongreye gitme isteğini şu sözlerle açıkladı:

        8

        “Arkadaşlar, her yerden saldırılara uğruyoruz. Camiadan, taraftarlardan eleştiri alıyoruz. Kendi içimizde de kan değişikliğine gitmemiz lazım.

        9

        Olağanüstü seçime gidelim, güvenoyu alalım. Aslolan Galatasaray’dır.” Yöneticiler de buna onay verdi.

        10

        Başkanın yeni yönetiminde basketboldan sorumlu Can Topsakal ile Akhisar maçında taraftarlarla tartışan Alper Narman’ın kesin olarak listesinde yer almayacağı öğrenildi.

        11

        Özbek’in seçim kararıyla hazırlık yapan muhalefeti de ‘gafil avlayıp’ mayıstaki kongre öncesi koltuğu sağlama almayı planladığı ileri sürüldü.

        12

        13 Ocak 2018’teki kongre, yeterli çoğunluk sağlanamaması ikinci yarının başlayacağı 20 Ocak 2018’te gerçekleştirilecek. Başkan bugün saat 15.00’te detaylı açıklamalar yapacak.

        13

        POLAT'IN ÇIKIŞI DA ETKİLİ OLDU

        Sarı-Kırmızılı kulüpteki erken seçim kararında eski başkan Adnan Polat’ın hafta içindeki açıklamalarının da payı olduğu ortaya çıktı.

        14

        Polat’ın “İki şirketi birleştirdik. Ayrıldığımızda değeri 700 milyon civarındaydı. Sonra Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek dönemlerine bakarsanız 150-160 milyonlar civarında. 600 milyon dolar buhar oldu uçtu” sözlerinin Özbek’te büyük rahatsızlık yarattığı kaydedildi.

        15

        100 MİLYONLUK ÖDEME BEKLİYOR

        Yeni aday olacak başkanları, seçilmesi halinde kısa süre içinde 100 milyon TL’lik bir ödeme beklediği öğrenildi.

        16

        Bankalara ve futbolculara borçlar nedeniyle 30 Ocak’a kadar bu rakamın ödenmesi gerektiği, Özbek’in yüklü miktarda kişisel teminatlar vermesinin de adayların önünde adayların önünde büyük engel teşkil ettiği ifade edildi.

        17

        MAYISTA SEÇİM OLMAYABİLİR

        Tüzük gereği seçim Mayıs 2018’de yapılacaktı. Ancak yönetim, bu tarihi 5 ay geriye çekti.

        18

        Başkan Özbek, 5 aylık değil, 3 yıllık geçerli olacak bir başkanlık düşünüyor.

        19

        Özbek’in, cumartesi günü hukukçularla görüşerek, erken seçim halinde Mayıs 2018’deki seçimin yapılıp yapılmamasının zorunlu olup olmadığını sorduğu, şart olmadığı bilgisi alınca kongre kararı verdiği bildirildi.

        20

        Bu konuda camiada tartışma yaşanması halinde 20 Ocak’taki genel kurul gündemine mayıs seçimlerinin yapılmaması yönünde bir madde ekletilmesi düşünülüyor.

        21

        F'Sİ BİLE KONUŞULMADI!

        Dört yöneticinin “Terim gelirse biz yokuz” dediği, tüzük gereği daha önce de ayrılanlara bu istifaların da eklenmesi halinde yeterli çoğunluk sağlanamayacağı için seçimin şart olması yüzünden başkanın kongre kararı aldığı iddiaları gün içinde çok konuşuldu.

        22

        Ancak Terim mevzusunun toplantıda gündeme gelmediği öğrenildi. Başkan da bu yöndeki sorulara “Terim’le ilgili bir tartışma çıkmadı” şeklinde cevap verdi.

        23

        Yönetici Ural Aküzüm’ün, “Başkanım isterseniz hoca konusunda size tam yetki verelim” teklifi yaptığı, Dursun Özbek’in ise “Şimdi bunun sırası değil” yanıtını verdiği bildirildi.

        24

        ALAÇAYIR GÜLÜP GEÇTİ

        Yöneticiler den Eşref Alaçayır’ın, ‘Terim gelirse benzin döker kendimi yakarım’ dediğinin öne sürülmesi üzerine taraftarlar, Twitter’da Sarı-Kırmızılı idareciye yüklendi.