Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Gölcük'te doğalgaz borusunun patlaması sonucu 2'si ağır 5 kişi yaralandı

        Gölcük ilçesi Kavaklı Mahallesi 100. Sokak'taki üç katlı apartmanın üçüncü katında Mikdat Ç. (41) ile annesi Hanım A'nın (65) yaşadığı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle doğalgaz patlaması meydana geldi.

        İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, polis, İzmit Gaz Dağıtım AŞ (İZGAZ) ve Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) ekipleri sevk edildi.

        Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırılan 5 yaralıdan 3'ü kontrollerinin ardından taburcu edildi.

        Patlamanın meydana geldiği evdeki yaralılar Mikdat Ç. ile annesi Hanım A'nın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

        Yaralılardan Hanım A, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

        REKLAM

        GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

        Patlama sonrasında bölgede bir süre kesilen elektrik ve doğalgaz akışı, yapılan kontrollerin ardından yeniden sağlandı.

        Ekipler, sızıntı ihtimaline karşı patlamanın meydana geldiği apartman ile bitişiğinde bulunan iki apartmanı da tahliye etti. Gerekli kontrollerin ardından bir apartmana giriş izni verildi.

        Çevredeki bazı araçlarda da hasar oluştu.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki yaralının hastanedeki tedavilerinin sürdüğünü belirterek, valilik koordinasyonunda inceleme ve araştırmaların devam ettiğini bildirdi.

        Valilikten yapılan açıklamada, doğalgaz patlaması ihbarının ardından bölgede yeterli sayıda güvenlik, itfaiye ve ambulans görevlendirildiği belirtildi.

        Yaralıların Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ifade edilen açıklamada, yetkili birimlerce binada başlatılan çalışmalar doğrultusunda can güvenliği açısından binanın boşaltıldığı aktarıldı.

        "PATLAMA SESİ DUYDUK, BİNANIN BÜTÜN CAMLARI PATLADI"

        Patlamanın yaşandığı apartmanın bitişiğindeki apartmanda yaşayan Yasemin Duru, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli bir patlama sesiyle dışarı koştuklarını ifade ederek "Evimizde oturduğumuz sırada bir patlama sesi duyduk. Binanın bütün camları patladı. Benim kapım hasar gördü. Dışarı çıkınca yangın olduğunu fark ettik. Tehlike olduğu için bizi uzaklaştırdılar. Çok şükür şu an yangın söndü. Yaralananların durumunun ağır olduğu söyleniyor." dedi

        Patlamanın deprem hissinden daha fazla olduğunu belirten Duru, şunları söyledi:

        "Kızım vardı yanımdı. Çok korktu, sinirleri boşaldı adeta diyebilirim. Koşuşturmaktan, ağlamaktan kendine gelemedi. Biz bayağı sıkıntı yaşadık. Çok şiddetliydi, biz fabrika falan patladı zannettik. Depremden daha büyüktü. Allah bir daha yaşatmasın böyle bir şeyi."

        PATLAMA MARKETİN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

        Öte yandan, olay anı bir marketin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

        Görüntülerde, patlamanın ardından alevin yükselmesi ile köpek ve kediler ile evlerinden çıkan bazı vatandaşların koştuğu görülüyor.

        Fotoğraf, AA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ