Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun GT'nin yein oyunu geldi - Teknoloji Haberleri

        Yarış oyunlarına merakım, Amiga’da, Test Drive’la başlamıştı. Ardından 3 boyutlu grafiklerle tanışmamın yarattığı heyecanla PC tarafında bu keyfi veren çok oyun olmaması bizleri Arcade oyuncusuna dönüştürdü. Ancak Gran Turismo’yu Playstation’da görmemle işler değişti. Konu yarış oyunu oldu mu çoğu firmanın tercihi ulaşılmaz arabalar. Oysa durum GT tarafında böyle değildi. Yelpazelerinde Ferrari gibi araçların yanı sıra gündelik arabalar da mevcut. Yıllar geçti, GT sevgim katlanarak büyüdü. Aşkımın geldiği nokta, direksiyon satın almaya kadar geldi. Zira bir yarış oyununun hakkını vermek için içinde hissetmek gerek, ben de bağladım Logitech G29 direksiyonumu. Logitech G29’ın hissiyatı kusursuz. Direksiyon seti olmadan yarış oyunu oynanmaz demiyorum. GT, herkesin bu deneyimi yaşaması için gamepad’le dahi inanılmaz keyif veren bir oyun yaratmış. Sesleri ayrı, grafikleri ayrı güzel. Oyun, görevlerle örülü senaryosunda profesyonel yarış bilgisiyle eğitiyor kullanıcıları. Böylece nasıl yarışılacağını kavradıktan sonra oyundan alınan zevk arşa yükseliyor. Başarılı olduğunuz her adımdan gelen kazancı yeni araba almaya harcayabiliyorsunuz. HT Cumartesi'nden İlker Karaş'ın haberi...

        REKLAM

        162 VE DAHA FAZLASI

        GT Sport’un tek amacı tek kişilik eğlence değil, online tarafı da var. GT’nin bu konuda büyük işler başardı- ğını söyleyemeyiz ama güncellemeler ve online turnuvalarla oyuncular sıcak tutuluyor. Oyunseverleri 162 araç bekliyor. Klasik Gran Turismo hayranlarını uyarayım, oyun sıradışı bir deneyim sunmak için hazırlanmış ancak PS4 platformunda her oyun şansı hak eder.

        XBOX ONE X’TEN NE HABER?

        Project Scorpio ismiyle saklanıp 6 ay önce tanıtılan XBOX ONE X ile 1 hafta test sürüşü yaptım. Minimal kasa tasarımı şık, donanımı güçlü. Fiyat biraz tuzlu, 4K televizyon ya da monitör olmadan işe yaramıyor. 4K destekli bazı monitörler de bu cihazı desteklemiyor. Bir diğer konu eğlence amaçlı konsolların merkezinde oyun olması. 4K deneyimini sunan kayda değer oyun sayısı 2, Forza ve Assassin’s Creed Origins. Cihaz gibi oyunlar da yeni olunca tam sabit olmayan 60 FPS, FPS düşüşleri ve bu sisteme hazır olmayan oyunlar, yatırımınızın geleceğe yönelik olduğunu gösteriyor. Bir diğer husus, XBOX Game Pass. İnceleme sürem kısıtlıyken oyun temin edemedim ve Game Pass’ı denedim. Yararlı bir hizmet. Birçok oyunu cüzi bir ücrete oynayabiliyorsunuz. Ancak aynı günde tekrar login olurken şüpheli görüp hesabımı bloke etmese iyiydi!

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ