Efkan Ala: Özgürlük-güvenlik dengesini gözetiyoruz
İçişleri Bakanı, doğu ve güneydoğuda sürdürülen güvenlik operasyonu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bilgi verdi
ABONE OLİçişleri Bakanı Efkan Ala, "Terörle mücadele, çok farklı boyutları olan ve toplumun tüm kesimlerince sahiplenilmesi gereken bir mücadeledir. Güvenlik tedbirleri alırken özgürlük-güvenlik dengesini gözetiyoruz" dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığı'na ilişkin sunum yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, öncelikle çalışma arkadaşlarını tanıttı. Bakanlığın sunduğu kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla stratejik yönetim sisteminin kararlılıkla uygulandığını belirten Bakan Ala, "Bakanlığımız, güvenlik hizmetlerini bağlı Jandarma Genel Komutanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı aracılığıyla yürütülmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı'nda 143 bin 671, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 273 bin 3, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nda 92 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda 5 bin 673 personel görev yapmaktadır" ifadelerini kullandı.
Bakan Ala, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Sahil Gözetleme Radar Sistemi'nin Marmara ve Ege bölgelerindeki kurumlarına başlandığına dikkat çekti. Özel güvenlik hizmetleri ile ilgili de bilgi veren Ala, "Özel güvenlik görevlilerine çalışma izni verilmesine yönelik sınavlar da Bakanlığımızca yapılmaktadır. Kanun kapsamında bulunan 468 eğitim kurumu, bin 394 şirket, 348 alarm merkezinin denetimleri Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Özek Güvenlik Denetleme Başkanlığı tarafından yerine getirilmektedir. 2015 yılında 491 özel güvenlik şirketi, bin 365 eğitim kurumu ile 30 bin 482 özel güvenlik izni alan yer olmak üzere toplam 32 bin 338 denetleme yapılmıştır. Özel güvenlik hizmetleri kapsamında 80 bin 845 yer özel güvenlik personeli çalıştırma izni alınmıştır. Polis sorumluluk bölgesinde 753 bin 377, jandarma sorumluluk bölgesinde 133 bin 730 olmak üzere toplam 887 bin özel güvenlik kartı verilmiştir" şeklinde konuştu.