Polis 'playpen'i kullananların peşine düştü
Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. H.S. hakkında çocuk pornosu suçlamasıyla başlatılan soruşturmada indirilen görüntülerin oğlu A.A.S.'nın kullandığı bilgisayarlarda olduğu ileri sürüldü
ABONE OLA.A.S. görüntülerin dışarıdan müdahale ile bilgisayarına konulmuş olabileceğini ileri sürerken; savcılık, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı raporu yeterli bulmayarak, bilgisayarları yeniden incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderdi. H.S. hakkında da kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi.
Amerika Federal Soruşturma Bürosu (FBI), çocuk pornosuna karşı başlatılan mücadele kapsamında 2014 yılında ‘Deep Web' (Derin İnternet) İnternet sitesi üzerinden çocuk istismarına yönelik, görüntü, reklam ve dağıtımı yapan web sitelerine yönelik paylaşımları incelemeye aldı. ‘Deep Web' sitesinin ‘Playpen' adlıyla yayın yapan ağları kontrol altına alınırken bir süre sonra yayınlar durduruldu. Yayının durdurulmasından sonra FBI, site sunucusu üzerinde yaptığı incelemede giriş yapan yaklaşık 10 bin kullanıcının bilgisayar (IP), bilgisayar MAC (Media Access Control) numarası (fiziksel adres) ve kullanıcı adlarını tespit etti. Çocuk pornosuna ilişkin video görüntülerini indiren ve paylaşımlarda bulunduğu öne sürülen 223'ü Türkiye'den 10 bin adres belirlendi.