Ankara Emniyet Müdürünü mangal partisinde derdest edeceklerdi
İddianamede, darbe girişiminden bir süre sonra Ankara'da gözaltına alınan sanıklardan Ali Yalçın'ın, Ankara Emniyet Müdürünü derdest etmek üzere Esenboğa Havalimanı yakınlarındaki bir çiftlik evinde mangal partisine davet ettiği belirtildi
ABONE OLFetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) hazırladığı sözde görevlendirme listesinde adları "sıkı yönetim komutanları" arasında yer alan eski 2 albay hakkında dörder kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istendi.
Van Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, "sıkı yönetim direktifi" konulu belgede sözde halef-selef "sıkı yönetim komutanları" olarak isimleri yazılan eski topçu kurmay albaylar Ali Yalçın ile Salih Ataman hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.
FETÖ/PDY'nin yapısı ve işleyişi hakkında bilgilerin yer aldığı iddianamede, sanıkların "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "TBMM'yi ortadan kaldırma veya görevini engellemeye teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Silahlı terör örgütüne üye olmak", "Askeri komutanlıkların gasbedilmesi" suçlarından dörder kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.