Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bingür Sönmez'e yapılan silahlı saldırıda önemli gelişme

        Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'i silahla yaralayarak "adam öldürmeye teşebbüs" suçunu işledikleri gerekçesiyle 2 şüpheli hakkında 13 ile 20'şer yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

        Sönmez'in, geleneksel topçu yürüyüşüne katılmak üzere bulunduğu Kars'ın Sarıkamış ilçesinde silahlı saldırıya uğramasına ilişkin Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

        Hazırlanan iddianamede, eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in, 30 Mart 2014 seçimlerinde partisinin yetkili organları tarafından belediye başkanlığına aday gösterilmemesini, müşteki Bİngür Sönmez'in aleyhinde yürüttüğünü iddia ettiği propaganda faaliyetlerine bağladığı belirtilerek, Özbilen'in ilçe meydanında, Sönmez'i öldüreceğine ilişkin beyanlarda bulunduğu kaydedildi.

        SÖNMEZ'İN ARACINI TAKİP ETMİŞLER

        Şüpheli olarak tespit edilen kişilerin, Sarıkamış'ta her yıl düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü'ne Sönmez'in katılacağını öğrendikleri ve bunun üzerine eylem planı yaptıkları aktarılan iddianamede, ilçedeki MOBESE ve yol güzergahındaki iş yerlerine ait kamera kayıtlarına göre şüpheliler İlhan Özbilen ve Özcan Taş'ın içinde yer aldığı otomobilin, müşteki Bingür Sönmez'in de aralarında bulunduğu araç konvoyunu saat 9.44'ten 10.30'a dek takip ettiği anlatıldı.

        Gaziler Meydanı'na gelindiğinde şüpheli Özbilen'in, "Bingür" diye bağırdığı ve kendisine doğru dönen Sönmez'e hedef alarak 2 kez ateş ettiği belirtilen iddianamede, bu sırada Bünyamin Akbulut adlı kişinin şüpheli Özbilen'in koluna hamle yaparak isabetli atış yapmasına mani olmasına rağmen mermilerden birinin Sönmez'in sol el bileğine, diğerinin de sol femoral bölgesine isabet ettiği kaydedildi.

        "EYLEM ÖLDÜRMEYE YÖNELİK"

        Diğer şüpheli Özcan Taş'ın da yaralanarak yere düşen Sönmez'e tekme attığı ve çevredeki kişilerin şüphelilere müdahalede bulunduğu ifade edilen iddianamede, şüpheli Özbilen'in, "Sönmez ile tesadüfen karşılaştığı, konuşmak istediği, Sönmez'in agresif bir tavırla yanında bulunanları tahrik edecek şekilde kendisine yöneldiği, saldırıya uğradığı ve kendisini korumak amacıyla ruhsatlı silahını çekerek yere doğru ateş ettiği" şeklinde savunma yaptığı, eldeki delillere göre şüphelinin bu savunmasına itibar edilemeyeceği aktarıldı.

        Eylemin öldürmeye yönelik olduğunun anlaşıldığı vurgulanan iddianamede, bu eylemin şüpheli Özbilen'in elinde olmayan nedenlerle tamamlanamadığı ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiği anlatıldı.

        İddianamede, şüphelilerin, "öldürmeye teşebbüs" ve "öldürmeye teşebbüs etmeye yardımda bulunma" suçlarından 13 ile 20 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.

        İddianamenin kabulüne karar veren Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmayı 30 Aralık'ta yapacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ