Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TİB'den flaş açıklama Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) internet sitesinde 'tutanak tutan personele baskı' iddialarına basın açıklamasıyla yanıt verildi

        Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) internet sitesinde, 'kurumda tutanak tutan bazı personele baskı yapıldığıyla ilgili iddialarla' ilgili basın açıklamasına yer verildi. Açıklama şu ifadeler kullanıldı:

        Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında “tutanak” tutan bazı personele baskı yapıldığı, TİB sistemlerinde yasadışı müdahaleler olduğu yönünde birbirini tekrarlayan asılsız iddialar yer almıştır. Bu iddialar yalan ve iftiralardan ibarettir. Söz konusu iddialar, Başkanlığımızda geçmiş dönemde gerçekleştirilen işlem kayıtlarını ve loglarını silme, illegal dinlemeler ile elektronik sistemlere sabotaj gibi yasadışı faaliyetler hakkında sürdürülen soruşturmaları engelleme ve hedefinden saptırma amaçlı girişimlerdir.

        'BİR MERKEZDEN ORGANİZE OLARAK YÜRÜTÜLÜYOR'

        Bu beyhude çabalar sonuç vermeyecek, suç işleyenler adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaklardır. Bazı personelin geçmişte yapmış olduğu söz konusu illegal işlemler ile bu illegal işlemlerin örtbas edilmesine yönelik kara propaganda amaçlı yayınlar birlikte değerlendirildiğinde; bu işlem ve girişimlerin bir merkezden organize olarak yürütüldüğü anlaşılmaktadır. Bu merkezin, Milli Güvenlik Kurulu açıklamalarında belirtilen devlet içindeki illegal yapılanmalarla irtibatlı olabileceği değerlendirilmektedir. Büyük Milletimize saygıyla duyurulur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ