Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklamalar Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu

        Başbakan Davutoğlu'nun 'Kimse Bu ertelemeyi iç güvenlik paketinden vazgeçildiğini sanmasın. İç güvenlik paketi çıkacaktır" açıklamasının ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, "Biz ülkemizde birinci sınıf demokrasi istiyoruz, üçüncü sınıf değil. Bunların tamamını bırakmışsın bir köşeye 'biz bu yasayı çıkaracağız' diyorlar. Buyur çıkar bakalım, çıkar bakalım neolacak?" dedi.

        İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

        Dört yıldır Suriye’de iç savaş var. Bir milyon 700 bin Suriyeli Türkiye’de mülteci. Bunun 250 bini Şanlıurfa’da yaşıyor. 20 liraya iş buluyorlar, Şanlıurfalı aç. Bu faturayı kim ödüyor, Şanlıurfalı ödüyor. Hiçbir Şanlıurfalı Suriye’nin iş içine karışmaktan yana değil, kavgadan yana değil. ben Şanlıurfalılara söz veriyorum, CHP’lilerin iktidarında Ortadoğu’ya barışı getireceğiz, Türkiye Cumhuriyeti olarak, ben de Başbakan olarak. Asla ve asla savaştan kavgadan yana olmayacağım. İnsanları silahlandırmadan yana olmayacağım. Suriye’ye de Irak’a da her tarafa barışı getireceğim.

        "BABA OCAĞINA GERİ DÖN DİYECEĞİZ"

        Suriyeli kardeşlerime diyeceğim ki, bir milyon 700 bin kardeşim, git kardeşim, baba ocağına geri dön, sana her türlü yardımı yapacağız. Sana şu ana kadar 5,5 milyar dolar harcadık, helali hoş olsun.

        "SİZE İKİ FOTOĞRAF GÖSTERECEĞİM"

        Size iki fotoğraf göstereceğim. Bu çocuk hastalıkları hastanesinde çocukların yattığı iki oda. Odalar 6 metre kare. Odalarda 9 çocuk aileleri ile beraber tedavi görüyorlar. Bunlar ‘devrim yaptık' diyor. İşte devrim.

        "DİRENME HAKKI EVRENSEL HAKTIR"

        Kendine kaçak saray yapacağına Şanlıurfa’ya neden hastane yapmıyorsun? Şimdi Şanlıurfa’ya modern cezaevi yapıyorlar. Zaten o hastanelerin hapishaneden hiçbir farkı yok. Yazık günah. Bunlar bizim çocuklarımız. Biz iş ve aştan yanayız, onlar baskıdan yana. Haziran geliyor. Sandığa giderken düşüneceğiz. İç güvenlik paketine olamaz diyoruz. Molotof taşıyan birinin önüne ben düşecekmişim. Bu kadar yalan olamaz. Direnme hakkı evrensel haktır. Zulme teslim olmak bizim kitabımızda yoktur. Direnme hakkı adam Taksim'de ayakta duran adam. İşte direnme hakkı odur. TOMA su sıkıyor açmış göğsünü işte direnme hakkı budur. Vatandaşın direnme hakkı vardır.

        "BİZ ENGEL OLMADIK"

        Sıkılmadan bu yasa Avrupa Birliği'nde uygulanıyormuş. Başbakansın açıklama var. Anlamakta zorluk çekiyor. Bir toplumu meşru müdafaa çizgisine çekerseniz toplumunda meşru müdafaa hakkı doğar. Söylediklerinin tamamının cezası var. Yüzünü kapatıyorsa terörle mücadele yasasında zaten cezası var. Elinde mololofla çevreye zarar verecek. Bunun terörle mücadele yasasında cezası var. Biz engel mi olduk sana? Yakalarsın yargının önüne çıkartırsın.

        Sen bunların hesabını verebilir misin Davutoğlu, veremezsin. Şehrin ortasında ellerinde kalaşnikoflar kimlik kontrolü yapıyorlar. Davutoğlu'nun bundan haberi var mı? 23 Nisan'da çocuk otursa o koltuğa daha dirayetli olurdu.

        "BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİ İSTİYORUZ"

        Bu yasayı getiriyorlar kamu düzenini korumak için. Bu yasalar zaten var. Senin bakanın bunları engelleyeceği yerde Rıza Sarraf'ın önüne yattı. Doğu ve Güneydoğu'da eline silah alan kimlik kontrolü yapıyor, tık yok. Biz ülkemizde birinci sınıf demokrasi istiyoruz, üçüncü sınıf değil. Bunların tamamını bırakmışsın bir köşeye 'biz bu yasayı çıkaracağız' diyorlar. Buyur çıkar bakalım, çıkar bakalım neolacak?

        Şeffaflık yasası getireceğiz dediler. Destekleriz dedik. Ama arkadan abisi çıkınca geri adım attılar. Şeffaflık yasası çıkarsa AK Parti'de ilçe başkanı kalmaz. Bu kişinin başbakanlık yapma gücü ve iradesi yoktur. Boyundan büyük laflar etme demiştim.

        4 bakanın Yüce Divan'a gitmesini istedi. Abisi çıkınca gitmediler. Abisiyle arasını bozmaya çalıştığımı söylüyor. Senin görevin ayrı onun görevi ayrı. Merkez Bankası eleştirilerine karşı, 'bu benin sorumluluğumda' diyemiyor. Bunun için "Ustanın çırağı şeklinde afiş hazırlanmış. Sen çırak bile olamazsın.

        FAİZ İNDİRİMİ TARTIŞMASI

        Türkiye'nin dış borcu 16 Ocak 2015 itibarıyla 910 milyar lira. Dolar 2.5 lira oldu, borç 990 milyar liraya ulaştı. Borç 80 milyon lira arttı. Bütün dünyada petrol düşüyor. Bizde petrol ve mazota zam geliyor. Neden? Türkiye iyi yönetilemiyor. Önümüzdeki günlerde zammı göreceğiz. 12 yılda tam 598 milyar TL faiz ödendi. Kim ödedi?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ