Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şehit edilen Nejdet Aydoğdu'nun eşi Esra Aydoğdu'ya Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ten şehadet belgesi

        Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ilk kez düzenlenen "Astsubay Vecihi Hürkuş Onur Ödülü" töreni gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, "Terörizme karşı Hava Kuvvetlerinin aynı kararlılık ve fedakarlıkla mücadeleye devam edeceğini tekrar vurguluyorum. Bu milletin birliğine ve kutsal vatan topraklarının bütünlüğüne uzanan her türlü elin ve yapılan her türlü hain planın önündeki en büyük engel olmaya devam edeceğiz" dedi.

        METİN OKUNUCA DUYGULARINA HAKİM OLAMADI

        Törende, ayrıca 29 Ekim 2014'te Diyarbakır Bağlar semt pazarında uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun eşi Esra Aydoğdu'ya, Orgeneral Akın Öztürk tarafından, "Şehadet Belgesi" takdim edildi. Esra Aydoğdu'ya ayrıca Kartal Vakfı'nca alınan evin tapusu da teslim edildi.

        Orgneral Öztürk'ün Şehadet belgesinin üzerindeki metni okuması sırasında Şehit Astsubayın eşi gözyaşlarına hakim olamadı.

        ASTSUBAY OKULUNDA EĞİTİM İKİ YIL

        Öte yandan Orgeneral Öztürk, Astsubayların eğitim seviyelerini daha yukarılara taşıyabilmek maksadıyla Astsubay Meslek Yüksek Okulu eğitimlerini iki yıla çıkardıklarını da hatırlattı. Öztürk, sınıf okullarının ise meslek yüksek okulu eğitimlerinin ardından verilmeye başlandığını söyledi.

        Öztürk, Hava Kuvvetleri envanterine 2020 yılından itibaren 5'inci nesil savaş uçağı F-35 uçaklarının dahil olacağını da belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ