Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HDP: PYD'ye ‘Gelelim mi gelmeyelim mi’ diye sorulmuş

        Esra YAZDIÇ DEMİR / HT GAZETE

        IŞİD’in püskürtüldüğü PYD denetimindeki Suriye’nin Kobani Kantonu Başkanı Enver Müslim, hafta içinde sınırı geçerek Türkiye’ye geldi, Suruç ve Ankara’da temaslarda bulundu. Müslim’in temas kurduğu adreslerden biri de HDP oldu. Görüşmeyi doğrulayan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız PYD’nin Türk hükümeti ile görüşme halinde olduğunu ve bu konuda yetkililerle temas kurduğunu söyledi. Taraflar arasında müzakere bilgisine sahip olduklarını, hükümetin “operasyon diye lanse ettiği durumun aslında bir operasyon olmadığını” savunan Sarıyıldız, “Hükümet yapay kahramanlık öyküsü yaratıyor. Çünkü, PYD denetimindeki alandan geçilmiş, ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde PYD’den bölgedeki geçişlere yönelik bilgi alınmış, ‘Gelelim mi gelmeyelim mi’ diye sorulmuş. ‘Gelebilirsiniz’ denmiş. Bilinmedik, beklenmedik bir operasyon yok” ifadelerini kullandı.

        Hükümetin amacının İç Güvenlik Paketi’nde yaşanan gerilimi unutturmak olduğunu öne süren Sarıyıldız, “Hükümet birbirinden çok farklı üç siyasi görüşte olan muhalefetin İç Güvenlik Paketi’ne karşı bu denli ortak direnç göstermesini beklemiyordu. Şimdiki amaçları pakette yaşanan gerginlikle eşzamanlı gelişen Süleyman Şah Türbesi’ndeki olayı kullanarak, toplum nezdinde düştükleri durumu, yeni bir kahramanlık öyküsü yaratarak düzeltmeye çalışmak” dedi.

        "TSK-YPG İLK KEZOPERASYONDA"

        HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Süleyman Şah Türbesi’nin boşaltılarak taşınmasını, “30 yıldır çatışan TSK ve YPG ilk kez aynı operasyon içinde yer aldı. Bu bir milattır” diye yorumladı. Kaplan, türbenin YPG kontrolündeki Kobani sınırları içine taşındığını da ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ