Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim bildirgesini bizzat okudum, kanaatlerimi ifade ettim | Son dakika haberleri

        HABERTURK.COM

        Başkanlık sistemi ile ilgili konuşan Erdoğan, "Geçen hafta sayın Başbakanla bunları konuştuk. Sayın Başbakan da başkanlık sistemiyle ilgili olarak bizzat kaleme aldığı oradaki sisteme yönelik anlayışını baya da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim ve öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içerisine başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini yansıtacaklar. Böylece 'hükümetimizin iktidar partisinin başkanlık sistemine yönelik anlayışı nedir' bu orada yerini alacaktır. Bu şahsen benim çok çok olumlu bir gelişme" dedi.

        İran ziyaretine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Bunlar benim muhatabım değil. Bizim ziyaretimizi o tür kişiler belirleyecek değil. Kararı verecek olan biziz. Programımızı koruyoruz, Yemen’i de izliyoruz. Gelişmeler önemli. Her türlü kararı verecek adımlar olabilir." dedi.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

        İRAN ZİYARETİ

        Bizim Yemen konusu ile alakalı açıklamamız Yemen’in toprak bütünlüğüne olan saygımız nedeniyle toprak bütünlüğünün korunması bu müdahalelerin doğru olmadığı hususundadır. Bu müdahaleyi yapanların çekilmesini ifade ettik. Konu ile ilgili olarak İran’dan iki farklı ses çıktı. Bunlar benim muhatabım değil. Bizim ziyaretimizi o tür kişiler belirleyecek değil. Kararı verecek olan biziz. Programımızı koruyoruz, Yemen’i de izliyoruz. Gelişmeler önemli. Her türlü kararı verecek adımlar olabilir.

        BAŞKANLIK SİSTEMİ

        Ben başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarımı büyükşehir belediye başkanlığımdan itibaren gündemimde tutmuş insanım. Bu konu ile ilgili olarak son dönemlerde de biz kendi sistemimizi kurma iradesine de kabiliyetine de sahip ülkeyiz. Biz kabile devleti değiliz. Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız var.

        Geçen hafta sayın Başbakanla bunları konuştuk. Sayın Başbakan da başkanlık sistemiyle ilgili olarak bizzat kaleme aldığı oradaki sisteme yönelik anlayışını baya da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim ve öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içerisine başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini yansıtacaklar. Böylece 'hükümetimizin iktidar partisinin başkanlık sistemine yönelik anlayışı nedir' bu orada yerini alacaktır. Bu şahsen benim çok çok olumlu bir gelişme. Biz bizden geridekileri bakamayız. Bizden ileride olanlara bakacağız. Biz kendi sistemimizi kurabilecek kabiliyetteyiz.

        OBAMA İLE GÖRÜŞME

        Suriye konusunu Obama ile detaylı konuştuk. Attıkları adımlar bundan sonraki süreçte atılabilecek adımlar. Eğit-donat konusunda anlaşmalar taraflarca imzalandı. Bundan sonra bizim eğit-donat noktasında hazırlıklarımızı heyetler kontrol ediyorlar. Eğit-donatla birlikte bizim üzerinde durduğumuz konu uçuşa yasak ve güvenli bölge konusudur. O da görüşülmeye devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ