Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kenan Evren'in Marmaris'teki evine saldırı

        Kısa süre önce yaşamını yitiren Kenan Evren'e ait Armutalan Mahallesi 239'uncu Sokak'taki villanın girişinde yer alan boş polis kulübesinin camları kırıldı, sprey boyayla cinsel organ resmi çizildi. Kimin yaptığı belirsiz olayda komşular herhangi bir gürültü duymadıklarını belirtti.

        Adını açıklamak istemeyen bir komşusu, "Ölümü sonrası böyle bir girişim bekliyorduk. Sabahsaatlerinde dışarı çıktığımız da sokağın girişindeki bazı duvarlara yazılar yazıldığını ve eski polis bekleme kulübesinin camlarının kırıldığını gördük, bezlerle sildik" dedi.

        Saldırı yapılan nöbet kulübesine 20 metre uzaklıktaki Evren'e ait villanın duvar boyalarının döküldüğü, bakımsızlıktan çeşitli demir aksamlarının küflendiği görüldü. Çevresinde yer alan özel güvenlik kameraları sayesinde villaya olası bir saldırının gerçekleşmediğinin düşünüldüğü belirtildi.

        8 YIL BOYUNCA ALAN ÇIKMADI

        Kenan Evren'in sağlık sorunları nedeniyle önce İzmir'e sonra Ankara'ya taşınması ardından İl Emniyet Müdürlüğü, boş villaların korunmaması için 2011 yılında istekte bulundu. Dönemin Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında toplanan güvenlik kurulu, 25 Ekim 2011 tarihinde aldığı kararla nöbetlerin kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine 7 gün 24 saat boyunca tutulan nöbet kaldırıldı. 'Beyaz Ev' olarak adlandırılan sokağın adı, dönemin Armutalan Belde Belediye Meclisi tarafından alınan kararla 239 sokak olarak değiştirildi. Öte yandan; Evren'in 2007 yılında 975 bin Euro'ya satışa çıkardığı villaya, geçen sekiz yıl boyunca alıcı çıkmadı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ