Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik HDP binalarında patlama sonrası Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama

        HABERTURK.COM

        Adana ve Mersin'de HDP İl Başkanlıklarının bulunduğu binalarda bu sabah patlamalar meydana geldi. Binalarda ve parti merkezlerinde hasara yol açan patlamalar sırasında Adana'da 2 kişi yaralandı.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda miting yapacaktı.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş; "Bu gün saat 17'de Mersin mitinginde olacağız. Daha coşkulu, daha neşeli, daha moralli olacağız. Herkesi bekleriz." tweetini attı.

        HDP'NİN RESMİ SİTESİNDEN AÇIKLAMA

        Olayla ilgili HDP'nin seitesinde bir açıklama yayınlandı.

        7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partimize yönelik saldırılar da artıyor. Bugüne kadar Genel Merkezimiz dahil olmak üzere yaklaşık 60 noktada parti binalarımız, araçlarımız, üyelerimiz ve gönüllülerimiz saldırıya uğradı. Bu sabah Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırılar da işin hangi boyuta geldiğini gösteriyor. Adana il binamıza yapılan saldırıda 6 yöneticimiz ve çalışanımız yaralanmıştır.

        Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasal sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP Hükümeti mensuplarına aittir. Her konuşmalarında partimizi hedef gösteren, Eş Genel Başkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve vekil adaylarımıza hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet bugün yeni ürünlerini Adana ve Mersin’de almıştır.Şu bilinsin ki, hiçbir güç HDP’nin Türkiye halklarıyla buluşmasını engelleyemeyecektir. ‘Yeni Yaşam’ ve ‘Büyük İnsanlık’ çağrılarımız Türkiye’nin dört bir yanında hayat bulmaya devam ediyor.Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırıları nefretle kınıyor, sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını bekliyoruz.

        Halkaların Demokratik PartisiMerkez Yürütme Kurulu 18 Mayıs 2015

        PERVİN BULDAN TWEET ATTI

        Ne Cumhurbaşkanı,ne Başbakan nede Hükümet'in diğer yetkilileri bugünkü saldırılarla ilgili kınama yapmasınlar.Sussunlar yeter...!!

        SIRRI SÜREYYA ÖNDER BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

        Adana ve Mersin halkların mozaiğini oluşturuyor. Bu nedenle buralar seçilmiş olabilir.Bana Sayın Akdoğan iki tane geçmiş olsun mesajı gönderdi. Çözüm süreci heyetimizin adaya gidiş için müracat etmesine gerek yok. Hükümet ile yaptığımız mütabakat gereği en fazla 15-20 gün içinde rutin ada ziyaretleri yapmamız karara bağlanmıştır. Bizim KCK yönetimiyle görüşmemiz de karara bağlanmıştır. Ancak, görüşmelerin İmralı ayağında sıkıntı var. Sorduğumuzda seçimden sonra gibi açıklamalar yapıyorlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ