Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ömer Çelik ve Yalçın Akdoğan'dan Adana ve Mersin'deki HDP binalarına saldırıya tepki

        Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili, hükümetten ilk açıklamalar da gelmeye başladı. AK Parti Adana Milletvekili ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Yalçın Akdoğan yaptı.

        Çelik, saldırıyı lanetledi ve "Bu saldırı HDP'ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır" dedi. Akdoğan ise saldırıyı, provokasyon olarak nitelendirdi.

        Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Adana HDP Seyhan İlçe Binası ve Mersin HDP binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi. Bir siyasi partiye yapılan saldırının, tüm partilere ve demokrasiye yapılmış olduğunu belirten Çelik, "Bu saldırı HDP'ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır. Lânetliyoruz bu saldırıyı. HDP teşkilatına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

        Çelik yaptığı değerlendirme toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Bu saldırıyı aydınlatmak için özel birim kuruldu.Her bakımdan inceliyoruz" dedi.

        YALÇIN AKDOĞAN: PROVOKASYON

        Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da twitter'dan yaptığı açıklamada, "Adana ve Mersin'deki HDP bürolarına yapılan saldırıyı kınıyor, HDP'ye ve yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Seçim sürecine şiddet karıştırmaya çalışan provokatörlerin oyunu tutmamıştır, tutmayacaktır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ