Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ege'de 46 kaçak göçmeni taşıyan lastik bot battı: 26 kişi kayıp

        Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 46 kaçak göçmenin içinde bulunduğu lastik bot battı. Kaçaklardan 20'si Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, kayıp olan 26 kaçak için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

        Öte yandanYunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 46 kaçak göçmeni taşıyan lastik bot, yolcu gemisinin çarpması sonucu battı.Denizde boğulan 4'ü çocuk 13 kişinin cesedi Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulunurken, 20 kişi kurtarıldı, kayıp 13 kişiyi arama çalışmaları sürdüğü belirtildi.

        ARALARINDA KADIN VE ÇOCUKLAR DA BULUNUYOR

        Yunanistan'ın 'enikos.gr' internet sitesinin haberine göre, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi yakınlarından bindikleri 8 metrelik lastik bot ile Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çoğu Suriyeli 46 kaçak, lastik botun, bugün saat 06.00 sıralarında alabora olup, batması sonucu denize döküldü.

        ÜZERLERİNDE CAN YELEĞİ OLAN 26 KİŞİ AÇIK DENİZE SÜRÜKLENDİ

        Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, suda bitkin halde buldukları 20 kaçak göçmeni, kendi botlarına alarak kurtardı. Kurtarılan kaçak göçmenler, Midilli Adası'na götürüldü. Midilli'nin bir mil açığında batan bottaki, üzerlerinde can yelekleri olan 26 kaçağın ise açık denize sürüklendiği belirlendi.

        Bunun üzerine Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, denizden 6 bot ve havadan üç askeri helikopterle arama kurtarma çalışması başlattı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ