Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Tanal'dan MİT TIR'ları açıklaması: Davutoğlu kmauoyunu yanıltıyor

        CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamasıyla TIR'ların içinde silah olduğunu ikrar ettiğini belirterek, açıklamaların tek başına DAEŞ terör örgütünü destekler mahiyetinde olduğuna dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in silahların Türkmenlere gitmediğine yönelik yeminli açıklamalarını hatırlatan Tanal, Türkeş'in o zaman doğruyu söylediğini, şimdi konuya ilişkin duruşunu açıklamasını istedi.

        Mahmut Tanal, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Öğretmenlerin sorunlarına değinen Tanal, öğretmenlik mesleğinin tarihi geçmişinin insanlık medeniyeti kadar eski olduğuna dikkat çekti. Öğretmen maaşlarının milletvekili maaşlarıyla aynı olması için kanun teklifi verdiğini dile getiren Tanal, öğretmenlerin sosyokültürel ekonomik bakımdan hak ettiği yeri alacağını söyledi.

        "AK PARTİ VEKİL İMAMLIĞI KALDIRDI, VEKİL ÖĞRETMENLİĞİ KALDIRMADI"

        AK Parti iktidarının yaptığı iyi şeyler de olduğunu kaydeden Tanal, vekil imamın kaldırılmasının doğru olduğunu belirterek "Vekil imamlığı kaldıran bu iktidar vekil öğretmeni kaldırmadı. Vekil imamlık olmazsa vekil öğretmenlik nasıl olur? Bu büyük bir çelişkidir. Bu çelişkileri toplumun bilmesi lazım. Bu nedenle bu yanlışlardan vazgeçmenin zamanı gelmiştir." diye konuştu.

        MİT TIR'larıyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarının sorulması üzerine Tanal, Türkmenlerin katledilmesinin asıl sebebinin AK Parti iktidarı olduğunu savundu. "Bu beyanla yargıyı etkileme suçu oluşuyor" diyen Tanal, çünkü devam eden dava bulunduğunu ve tutuklu olan 17 Türk Silanlı Kuvvetleri mensubu olduğuna dikkat çekti. Dosyalar üzerindeki gizlilik kararı kaldırılarak gerçeklerin ortaya çıkmasını isteyen Tanal, Davutoğlu'nun açıklamalarının kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu vurguladı.

        Olaya ilişkin tanık beyanları bulunduğunu dile getiren Tanal, dosyayı en iyi bilenlerden birinin de dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olduğunu kaydetti. Tanal, Davutoğlu'nun açıklamaların tek başına DAEŞ terör örgütünü destekler mahiyetinde olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in silahların Türkmenlere gitmediğine yönelik yeminli açıklamalarını hatırlatan Tanal, o zaman doğruyu söylediğini, şimdi de aynı açıklamaları beklediğini kaydetti. Türkeş'in o günkü duruşuyla bugünkü duruşu konusunda bir açıklama beklediklerini belirten Tanal, Davutoğlu'nun açıklamasıyla TIR'ların içinde silah olduğunu ikrar ettiğini vurguladı, Cumhuriyet gazetesi ve Nokta dergisinin konuya ilişkin yaptığı haberleri hatırlattı.

        Mardin'de milletvekillerine yönelik uygulamaların sorulması üzerine Tanal, temel hak özgürlükler ile güvenliği aynı dengede tutmak zorunda olunduğunu ifade etti. Burda yapılanın güvenlik adına temel hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alındığını dile getiren Tanal, ne güvenlikten ne de temel hak ve özgürlüklerden vazgeçilebileceğini ifade etti.

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aracındaki kurşun izi iddialarıyla ilgili Tanal, Demirtaş'a geçmiş olsun dileklerini ileterek "Eğer böyle bir hadise varsa bu demokrasiye, özgürlüklere atılan bir kurşundur" dedi.

        CHP kurultayıyla ilgili bir soruya ise Tanal, CHP'nin seçimde başarılı olduğunu söylemediğini belirterek, başarısızlığı sadece genel başkana yüklemenin de doğru olmadığını söyledi. Herkesin sorumluluğu bulunduğunu dile getiren Tanal, aşağıdan yukarıya yeni bir yapılanmayla bu başarısızlığın giderilebileceğini kaydetti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ