Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 1 Ocak Doodle oldu | Google'dan yeniyıl Dooddle'u

        Google her yıl ve her özel günde olduğu gibi, bu sene de 2016'ya girdiğimiz ilk gün "Yeni Yıl" doodle'ı yapmayı unutmadı. Geçtiğimiz yeni yıllarda ve özel günlerde farklı görsel ve animasyonlarla gündeme damgasını vuran popüler arama motoru, bu kez 1 Ocak 2016 başlığıyla anasayfasına yumurtadan çıkan kuş şeklinde bir görsel ile renk kattı.

        Google'ın 2016 yılında olduğu gibi geçtiğimiz yeni yıllarda hazırladığı Doodle'lar ise resmen teknolojik gelişimi gösterir nitelikte. İşte 2000 yılından bu yana Google'ın 1 Ocak tarihinde yayınlandığı yeni yıl doodle'ları...

        - 1998 yılında "Burning Man" festivaliyle başladığı Doodle yapımına, 2000 yılında yayınladığı ilk "Yeni Yıl" görseli ile devam eden ve yıllarca sürecek ritüel'e imza atan Google, 2000 yeni yıl Doodle'ını "Yeni Yılınız Kutlu Olsun 2000!" açıklamasıyla yayınladı.

        - Ertesi yıl bunu alışkanlık haline getirecek ikinci adımını atan Google, 2001 yılında yeni yıl Doodle'na "Yeni Yılınız Kutlu Olsun 2001!" açıklamasını ekleyerek kullanıcılara açtı.

        - 2002'nin ilk günü yayına verdiği yeni yıl Doodle'nda mavi bir kuş ile krem rengi tavşan görselini kullanan Google, açıklama olarak "Yeni Yılınız Kutlu Olsun 2002!" cümlesini kullanmış.

        - 1 Ocak 2003 tarihinde yayınladığı Doodle'da bir önceki yılda olduğu gibi krem rengi tavşanı kullanan Google, mavi kuş yerine eflatun bir baykuş kullanmayı tercih etmiş.

        - Her sene farklı bir görsel yayınlamayı amaç edinen Google, 2004 yılında Penguen temasını kullanarak Doodle'a renk vermiş.

        - 2005'te, önceki senelerine göre görsel olarak daha sade ama yaratıcı bir görsel kullanmaktan kaçınılmamış.

        - 2006 yılının açıklamasında "Yeni Yılınız Kutlu Olsun 2006!" mesajını veren Google, ağaçları kemirerek "6" rakamı yapan Kunduz, güneş ve derenin birleşimiyle meydana gelmiş "2" rakamını kullanarak yaratıcı bir Doodle hazırlamış.

        - Özel günlerin ve yeni yılın vazgeçilmezi olan havai fişekler, 2007 yılının Doodle'ı için Google'a fikir vermiş olmalı.

        - 2008 yılında sadece yeni yılı kutlamakla kalmayan Google, İnternetin bugünkü kullanımını kolaylaştıran TCP/İP protokolünü de kutlamayı ihmal etmemiş. Yeni yıl açıklaması olarak ise "Mutlu Yıllar ve TCP/IP'nin 25 Yılı" mesajı verilmiş.

        - Tüm canlıların olduğu gibi hayvanların da ekolojik düzende yerinin önemini vurgulamakta çekinmeyen Google, 2009 yılının Doodle'nda ormanda eğlenen fil, maymun, su aygırı, zürafa ve kuş kullanmış.

        - 2010 yılına geldiğimizde havai fişek, 12'yi gösteren saat ve gökyüzü kullanılarak pastel bir çizime yer verilmiş.

        - 2011 yılında yeni yıl görselini kendisi hazırlamayıp kullanıcılarının tasarımına yer veren Google, daha önce birçok Doodle hazırlamış olan Sophia Foster-Dimino kullanıcısının roma rakamlarını kullanarak tasarladığı görsele yer verilmiş. Açıklama kısmında ise "Yılbaşı 2011" mesajı verilmiş.

        - 2012 yılında yayınlanan yeni yıl görselinde her kesimden insan portresine yer vermeye çalışan ünlü arama motoru, pastel renklerde görsellerle Doodle hazırlamış. Yeni yıl mesajı ise "Yılbaşı 2012" şeklinde verilmiş.

        - 2013'te yeni yılın ilk gününü evde geçirmek için hazırlık yapan karakterlere yer veren Google, espritüel bir görsele "Yılbaşı 2013" mesajıyla yer vermiş.

        - Bu tarihe kadar kullandığı ilk hareketli yeni yıl görseli olan "Yeni Yıl 2014" mesajıyla 1 Ocak 2014 tarihinde yayınlanan animasyonda dans eden rakamlarla eğlenceli bir grafik oluşturulmuş.

        - Geçtiğimiz yılbaşında kullanıcılara açılan görsel, Cindy Suen adında bir sanatçı tarafından hazırlanmış. 2014 yılında olduğu gibi 2015'te de hareketli görsel "Yılbaşı 2014" mesajı ile kullanıcılarla paylaşılmış.

        Doodle'ları yalnızca kendi tasarım ekibinden değil, aynı zamanda kullanıcılardan da alan Google, çizerlerden mail yoluyla tasarımlarını alarak özel günlerde yayınlayabiliyor. Bunun için kullanıcıların yapması gereken tek şey "proposals@google.com" mail adresine tasarımlarını göndermek olacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ