Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Parçalanan hurda uçak restoran olmak için yola çıktı
        1

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        İstanbul Atatürk Havalimanı apronunda hacizli ve hurda uçaklar dikkat çekiyor. Özellikle yeni sivilleşen apronun bir köşesinde toplanan uçuş ömürlerini tamamlanan "demir kuşlar" nedeniyle apronun o bölgesi adeta uçak mezarlığını andırıyor.

        2

        Haciz davaları ve bürokrasinin uzun sürmesi nedeniyle yıllardır apron dışına çıkarılamayan hurda uçaklar bulunuyor.Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı apronunda bulunan bu hurda uçakları dışarı çıkarmak için yıllardır çalışıyor.

        3

        Bazı girişimciler ise hurda uçakları restoran ya da kafe olarak kullanmak için alıyor. Yaşını doldurmuş uçakların kimi hurdaya ayrılıyor kimi de havacılık müzelerinde sergileniyor.

        4

        O hurda uçaklardan biri de restoran olarak hizmet vermek üzere karayoluyla İstanbul Atatürk Havalimanı'dan Balıkesir'e doğru yola çıktı.

        5

        3 GÜNDE BALIKESİR'E GÖTÜRÜLECEK

        Airbus A340 tipi hurda bir uçakta İstanbul Atatürk Havalimanı'nda burnu, kanatları, gövdesi ve kuyruğu olmak üzere 8 ayrı parçaya ayrılarak 7 TIR'ın dorsesine yüklendi. Parçalara ayrılan uçak, tekrar birleştirilmek üzere Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne götürüdü.

        6

        Gece saatlerinde Atatürk Havalimanı'dan ayrılan uçağın parçalarını taşıyan TIR'lara güvenlik araçları da eşlik etti.Karayolunda TIR'ların üzerinde giden parçalanmış uçağı diğer sürücüler meraklı gözlerle izledi.