Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

        Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2015-2016 2. Dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için merak edilen soruların yanıtı haberimizde...

        AÖL/MAÖL YENİ KAYIT VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

        (AOL)Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem yeni kayıt işlemleri 18 Ocak 2016 tarihinde başlamıştı. 18 Ocak tarihinde başlayan yeni kayıt işlemleri 5 Şubat tarihinde son bulacak. AOL kayıt yenileme işlemleri ise 25 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        (MAOL) Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri ise 26 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında alınacak.

        MAOL 2015-2016 2. DÖNEM KAYIT YENİLEME KILAVUZU MAOL 2015-2016 2. DÖNEM YENİ KAYIT KILAVUZU

        AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNDE YENİ DÜZENLEME

        Kayıt yenileme işlemleri 2015-2016 eğitim öğretim yılı II. Dönemden itibaren otomatik olarak yapılacaktır. Öğrencilik durumu 2015/1 aktif veya donuk öğrencilerin kayıt yenileme ücretini (30TL) anlaşmalı bankalardan ( Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası) herhangi birine yatırması yeterli olacaktır. Ücretini yatıran öğrencilerin kayıt yenileme işlemi, ücretini yatırdığı günün mesai bitiminden (saat 18;00) sonra otomatik olarak yapılacak ve sistem üzerinden öğrencilik durumu 2015/2 aktif olarak görünecektir.

        Öğrencilik durumu sistem üzerinden 2015/2 Aktif olan öğrencilerin sınavına girecekleri dersleri seçebileceklerdir.

        Öğrencilik surumu silik veya ücret muafiyeti olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini eskiden olduğu gibi irtibat bürolarından yaptıracaklardır.

        Kayıt yenileme işlemleri 2015-2016 eğitim öğretim yılı I. Dönem sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra başlayacaktır. Kayıt yenileme dönemlerinde kayıt yenileme işlemini yapan kurum tarafından Okul Aile Birliği hesabına alınan 5 TL'si, öğrencilerden dönem kitaplarını almak için gitmiş olduğu irtibat bürosunca alınacaktır.

        Not:Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri kayıt yenileme ile ilgili iş ve işlemleri Mesleki Açık Öğretim Lisesi Resmi Web Sayfası'ndan öğreneceklerdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ