Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında iddia

        GAZETE HABERTÜRK

        HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın özel aracıyla taşındığı iddia edilen silahlarla ilgili emniyet birimleri yeni bilgilere ulaştı. AK Partili Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya 13 Temmuz 2014’te suikast girişiminde bulunuldu.

        Bu konuda yürütülen soruşturmada, firari Suriye uyruklu Ahmet Hasan D.’nin Şanlıurfa’ya mühimmat sevk edeceği bilgisine ulaşıldı. Polis, ihbar üzerine Ceylanpınar’da bir eve 27 Ocak 2015’te operasyon düzenledi. 3 kişi de gözaltına alındı. Bu şahıslardan İsmail Ç.’nin emniyette, ismini bilmediği ve telefonla irtibat kurduğu kişiye mühimmatı teslim edeceğini itiraf ettiği belirtildi.

        Polis, bu bilgi sonrası teslimatın yapılacağı yerde tertibat aldı. Ceylanpınar PTT binası önündeki buluşma yerine giden polis, Suruç’tan geldiği belirlenen 06 DY 4762 araçtan inen Mehmet Muhammed A.’yı gözaltına aldı. Mehmet Muhammed A., aracın HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız’a ait olduğunu ve Sarıyıldız’ın halen araçta bulunduğunu söyledi. Polis, Sarıyıldız hakkında milletvekili olması nedeniyle herhangi bir işlem yapamadı.

        Tüm bu olaylar, bölgedeki MOBESE kameraları tarafından kayıt altına alındı. Emniyetin takipli çalışması sonucu yakalanan kurye Mehmet Muhammed A., olayı ayrıntılı olarak itiraf etti. Muhammed A.’nın polisteki ifadesinde, silahlıları Ceylanpınar’dan getirmek için PYD’li ve Kobani’li Cemal olarak bilenen şahıstan talimat aldığını, Cemal’in Ceylanpınar’a HDP milletvekili olduğunu belirttiği kişiyle gideceğini söylediğini anlattığı öğrenildi. Muhammed A., Faysal Sarıyıldız’ın aracı ile Ceylanpınar’a geldiklerinde gözaltına alındığını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ