Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadıköy'de izinsiz olduğu iddia edilen iş yerleri yıkıldı

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Altıyol Bahariye Caddesi köşesinde bulunan 2 bin 378 metrekare araziyi 2007 yılında park olarak kullanılması için Kadıköy Belediye Başkanlığı’na 10 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsis etti. Kadıköy Belediyesi’ne verilen arazi için Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu kararı gereğince ‘İnşaat yapılamaz’ maddesi konuldu.

        Buna rağmen Kadıköy Belediyesi’nin arazinin bir kısmını Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu kararına aykırı olarak kiraladığı öne sürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri geçtiğimiz pazar günü işyerlerini yıktı.

        Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Onur Timurlenk yıkımla ilgili, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu arsayı Kadıköy Belediyesi’ne verirken de bu işyerleri vardı. Bu işyerlerini bizim yaptığımız iddiası kesinlikle doğru değildir.

        Biz bize verilen arsadaki işyerlerini kiraladık. İşletmeci şartlara uymayınca ruhsatları ve sözleşmeyi feshettik. İşletmeciler de kararı mahkemeye taşıdı. İddia edildiği gibi yeşil alan için bırakılan arsayı yapılaşmaya açmadık. O alan bize nasıl verildiyse o şekilde kaldı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ