Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kenan Kıran: Bu saldırılar güzel iş yaptığımızın göstergesi

        Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Kenan Kıran da gazeteleriyle Akit televizyonun bulunduğu Akit Medya Grubu'na saat 04.48 de molotoflu silahlı saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

        Kıran saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi: "Kamyon geliyor, kamyonun durmasının ardından 4 maskeli kişi gazetemizin arka binasına otoparkın bulunduğu alana iniyor, ilk önce ellerindeki poşetleri, benzin olduğu daha sonra görünüyor, bunları alana yayıyorlar. Ardından molotofkokteyli ile yangın çıkarıyorlar, silahla ateşte bulunuyor."

        Bunun sadece kendilerine yönelik olmadığını, eş zamanlı Yeni Şafak gazetesinin Bayrampaşa'daki tesislerine de saldırı düzenlendiğini kaydeden Kıran, "Saldırıdaki amacın gazetemiz ve televizyonumuzun teröre karşı dik duruşunu, terörün arkasındaki güçleri deşifre etmeye yönelik yayınlarından dolayı olduğunu düşünüyorum" dedi.

        Kenan Kıran, 7 Haziran seçimlerinin ardından bir projenin olduğunu belirterek, şöyle konuştu:"HDP'nin koalisyon ortağı olması, iktidarda yer alması istendi. Bu olmayınca Çözüm Süreci bitti ve terör örgütü eylemlerini sıklaştırdı.1 Kasım'ın ardından terör örgütü, sözde özyönetim ilan etti ve bir bakıma kendi insanıyla savaşıyor. Kürt halkı adına mücadele ettiğini söyleyen örgütün karanlık yüzünü deşifre ettiğimiz için, buna yönelik manşetlerden dolayı hedef alındığımızı, saldırıya uğradığımızı düşünüyorum."Saldırının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in ziyaret ettiğini anlattı.

        Okuyucularından "Sonuna kadar yanınızdayız" mesajları aldıklarını, bunun kendilerini daha dik tuttuğunu, desteğin güç kattığını ifade eden Kıran, şöyle konuştu:

        "Yayın politikası üzerinde olumlu anlamda etki oluşturur. Bir gazeteci dava açtığı zaman korkmaz, dava açıldığı zaman demek ki güzel bir iş yapıldığını görebiliyoruz. Bu saldırılar güzel iş yaptığımızın da aslında göstergesi. Maskeli insanların, terör örgütü mensubu olduğu tahmin edilen kişilerin molotofla saldırması yaptığımız gazeteciliğin, haberciliğin düzgün olduğunu gösterir. Bu bir bakıma bizi diri tutuyor diyebilirim."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ