Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesi davasına devam edildi

        Mahkeme heyeti salona basın ve izleyici almadı. Ülkücü grup, duruşma süresince adliye önünde bekleyerek, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Fıratlar ölmez Ege geçilmez' sloganları attı.

        Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. tutuklanırken 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, Nurullah S. hakkında 'kasten adam öldürmek', 'örgüt adına suç işlemek', 'örgüt üyeliği' ve 'yaralama' suçlarından müebbet ve 69 yıl, tutuksuz 27 sanık hakkında ise 'suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek', 'yaralama' suçlarından 5 ile 48 yıl arasında değişen hapis cezası talep etti.

        İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah S., terör örgütü PKK'nın sorumlularından olduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan ve bu davada tutuksuz yargılanan Cihat B. ile tarafların avukatları, Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem, babası Fuat Mahir Çakıroğlu duruşma salonuna alındı.

        MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti milletvekilleri Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, İzmir, Gümüşhane, Uşak ve Aydın Baro başkanları da duruşmayı izledi.

        Mahkeme heyeti basın mensupları ve izleyicileri salona almadı.

        SEGBİS ile kayıt altına alınan duruşmada kimlik kontrolü yapılmasının ardından sanıkların ifadeleri alındı ve tanık olarak üniversite kafesinin çalışanları Sevcan Sertkaya ve Reyhan Zorlu dinlendi. Sertkaya ifadesinde, sanık Nurullah S.'yi elinde kanlı bıçakla gördüğünü, arkasında Cihat B.'nin bulunduğunu söyledi.

        Tanıkların ifadelerinin alınmasına devam edilirken mahkeme heyeti, duruşmaların cuma gününe kadar devam kararı aldı.

        Bu arada, adliye önünde toplanan Ülkü Ocakları üyesi bir grup, Çakıroğlu'nun posterini taşıyarak basın açıklaması yaptı. Grup duruşma süresince adliye önünde bekleyerek, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Fıratlar ölmez Ege geçilmez', 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz' sloganları attı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ