Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun son anları kamerada

        Kampusün farklı noktalarındaki çok sayıda kameranın kaydettiği görüntülerde, iki öğrenci grubunun karşılıklı birbirlerine taş atma ile yaralama anları yer aldı.

        Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde formasyon dersleri alan karşıt görüşlü iki grup öğrenci geçen şubat ayında, bir süreden bu yana aralarındaki gerginlik ardından kavga etti. Kavgada, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun yanı sıra, karşı gruptaki doğu kökenli 26 yaşındaki Nurullah S. ve yine her iki gruptan 27 öğrenci yaralandı. Bacağındaki atar damarı kesilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, öldü.

        ÇAKIROĞLU'NU ÖLÜME GÖTÜREN O ANLAR

        Kampuste, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan anlarının görüntüleri de ortaya çıktı. Kampus içerisinde, farklı alanlarda bulunan güvenlik kameralarının kavganın öncesi ile sonrasını tüm ayrıntılarıyla kaydettiği tespit edildi. Görüntülerde ilk olarak Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve arkadaşlarının, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü önünde toplanmaları yer aldı. Daha sonra bir başka kamerada, bu öğrencilerin Edebiyat Fakültesi önüne kadar yürüdükleri belirlendi. Asıl kavganın da burada çıktığı yine görüntülerde yer aldı. Ellerinde, sopalar ve kesici aletler taşıyan ülkücü gruba, Edebiyat Fakültesi'nden çıktıkları anda, Savcılık iddiananesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi olan YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye sözedilen öğrenciler tarafından taş atıldığı da yine görüntülendi.

        Görüntülere göre, karşılıklı el kol hareketi yapan öğrenciler daha sonra 'Ege Kafe' önünde, birbirlerine iyice yaklaşıp kavga etmeye başladı. Bu sırada da, kafe içerisine giren Fırat Yılmaz Çakıroğlu, bacağından bıçaklandı. Görüntülere göre, dışarıya çıkıp bir sandalyeye oturan Çakıroğlu, burada arkadaşlarından yardım istedi. Kanayan yere giysilerle tampon yapılmasına rağmen atar damarı kesilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun kedisinden geçtiği anların da görüntülendiği ortaya çıktı.

        İLK DURUŞMA PERŞEMBE GÜNÜ

        Bu arada olaydan sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, değişik zamanlarda gözaltına alınan 28 sanıktan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S. Tutuklandı. 27 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat'ın hazırladığı iddianamede tutuklu sanık Nurullah S.'nin, 'kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından ömür boyu ve 69 yıl, diğer 27 sanığın ise, 'suç delilerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek ve yaralama'dan 5 ile 48 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava 26 Kasım Perşembe günü ilk kez görülmeye başlanacak. Duruşma günü her iki tarafın birbirleriyle karşılaşmaması için ayrı ayrı kapılardan adliye içine alınacağı, bina içinde, dışında ve duruşma salonunda çok sayıda sivil ve resmi polisin görev yapacağı açıklandı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ