Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bağdat Caddesi'ndeki tecavüzde iddianame tamam

        Sedef ŞENKAL DEMİR-İSTANBUL

        Kadıköy Bağdat Caddesi'nde evlerinin sokağındaki bir apartmanın bahçesinde 19 yaşındaki üniversite öğrencisine tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan servis şoförü Cengiz A. hakkında "cinsel saldırı" ve "nitelikli yağma" suçlarından 10 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

        İstanbul'da dehşete düşüren olay 23 Ocak gecesi Kadıköy Bostancı Mahallesi Bağdat Caddesi'nde meydana gelmişti. 19 yaşındaki E.F.B. Kadıköy'de arkadaşlarıyla eğlenmiş, saat 03.00 sıralarında da evine gitmek için yola çıkmıştı. Ancak E.F.B.'yi takip eden evli ve 2 çocuk babası Cengiz A., genç kızı bıçak tehdidiyle evinin sokağındaki bir apartman bahçesine götürerek tecavüz etmişti. Olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, kamera görüntülerinden eşgalini ve kimliğini tespit ettiği Cengiz A.'yı Pendik'teki evinde yakalayarak, gözaltına almıştı. Cengiz A. tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

        33 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

        Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcısı Ferhat Bozkurt, iddianameyi tamamladı. Kamera kayıtları, genetik moleküler inceleme raporu gibi delillerin var olduğunu belirtilen iddianamede Cengiz A. hakkında "Cinsel saldırı" ve "Nitelikli gasp" suçlarından 10 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcılık iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ