Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlık dosyası kabarık

        Meclise gelen dokunulmazlık dosyalarının sayısı 429'a ulaştı.

        Bazı milletvekillerine ait 11 yeni dokunulmazlık dosyası, TBMM Başkanlığına sunuldu.

        Aralarında CHP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel'in de olduğu 11 dosya, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevkedilirken, "gelen kağıtlar" içinde de yer aldı.

        CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ? Terör örgütünün her eyleminde ön sırada yer alan milletvekili değil, teröristin ta kendisidir. Meclisimizin tedbirlerini alacağına inanıyorum. Bu fezlekelerin karşılığı bulunmalı. Artık milletimizin buna tahammülü kalmamıştır. Gereği yapılmalı.

        Meclise gelen dosyaların sayısı, 25. Dönem'den kalanlarla birlikte toplam 429'a ulaştı. Bunların 240'ı, 38 HDP'li milletvekiline ait. Mecliste, grubu bulunan tüm partilerden milletvekillerine ait dosyalar bulunuyor.

        Mecliste, adına en fazla dokunulmazlık dosyası bulunan milletvekili, HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş oldu. Demirtaş'a ait dosyaların sayısının 60'a yaklaştığı öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ