Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Murray Berro, boynuna astığı mırrayla umut yoluna çıktı
        1

        Ege’de "Umut Harekatı" kapsamında TCSG Umut gemisi personelince Çeşme açıklarında durdurulan lastik bottaki 65 yaşındaki Murray Berro, boynuna astığı içi mırra (bir tür acı kahve) dolu pet şişe ile ilgi odağı oldu.

        2

        İç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek, daha iyi yaşam koşullarına kavuşma umuduyla yola çıkan Suriyeli göçmenlerin Ege Denizi'ndeki tehlikeli yolculukları devam ediyor.

        3

        Ege'de can kayıplarının önüne geçmek için düzensiz göçü önleme faaliyetlerini sürdüren TCSG Umut Gemisi, 25 kişi kapasitesine rağmen 69 kişiyle dalgalı sularda yol almaya çalışan lastik bota müdahalede bulundu.

        4

        Gemiye alınan çoğu çocuk Suriyeli sığınmacılardan biri de yöresel kıyafetiyle ilgi çeken 65 yaşındaki Murray Berro'ydu. Eşiyle Almanya'ya gitme hayaliyle yola çıkan Berro, AA muhabirine, Halep'te kahvecilik yaptığını, 1,5 yıl önce evinin bombardımanda yerle bir olduğunu anlattı.

        5

        Saldırılarda yakın akrabalarını kaybettiğini söyleyen Berro, "2 kardeşim öldü, bir oğlum kayboldu. Evimin yıkıntıları arasında Kur'anımı buldum. Alıp okudum ve yola çıkmaya karar verdim. Elimde Kur'anımdan başka hiçbir şeyim kalmadı" diye konuştu.

        6

        Esed'in zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını, bir yıl Adana'da hayırseverlerin yardımlarıyla ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade eden Berro, sağlık durumunun iyi olmaması nedeniyle çalışamadığınıı dile getirdi.Berro, şöyle konuştu:

        7

        "Almanya'da yaşayan bir akrabam orada şartların daha iyi olduğunu söyledi. Oraya vardığımızda bizimle ilgileneceğini söyledi. Bu nedenle bu yaşımda, tehlikelerine rağmen yola çıkmaya karar verdim. Mesleğim kahvecilik ve kahvenin her çeşidini seviyorum.

        8

        Bu yolculuğa çıkarken de mırra hazırlayıp pet şişeye koydum ve boynuma astım. Uyanık kalabilmek için boynuma astığım mırradan sürekli içiyorum. Kur'anım ve mırram dışında bir şeyim yok. Sürekli Kur'an okuyorum. En çok Yasin Suresi'ni seviyorum." (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ