Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa'da gözaltına alınan 2 kişi YPG'ye çalışıyormuş

        Hasan ATMACA/ŞANLIURFA

        Suriye’de PYD’nin kontrolündeki Kobani sınırından Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne kaçak olarak geçerken gözaltına alınan şüphelilerin, PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin keskin nişancıları oldukları belirtildi.

        Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde sınır devriyesinde olan 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı güvenlik güçleri, dün gece sınırdan geçmeye çalışan 2 kişiyi yakaladı.

        Suriye sınırındaki Kendirci Mahallesi’nde askerleri fark eden 3’üncü kişi ise kaçarak PYD bölgesine geri döndü. Silah ve mermiler ile yakalanan 2 kişi, Kobani sınırının sıfır noktasında bulunan Mürşitpınar Jandarma Karakolu’na götürüldü.

        Sorguya alınan Mesut C. ile Abdurrahman P.’nin, YPG’nin keskin nişancısı olduğu öğrenildi. 8 yıldır YPG’de tim komutanlığı yapan ve terör örgütü PKK’ya üye olmaktan hakkında yakalama kararı bulunan Mesut C. ile Abdurrahman P.’nin güvenlik güçleriyle çatışmak için Mardin’in Nusaybin İlçesi’ne gitmek istediklerini söyledikleri öne sürüldü.

        YPG’nin 2 keskin nişancısının çantalarında yapılan aramada 8 el bombası, 2 keskin nişancı dürbünü, 12 şarjör, bin 257 mermi ile hücum yeleği ve kulak tıkayıcı ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ