Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Davutoğlu: Çözüm ararken onlar yığınak yaptı

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'de sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu. Yaptığı konuşmada teröre karşı mesajlar veren Davutoğlu, "Çözüm için adım atarken dağlara, ilçelere yığınak yaptılar" dedi. Davutoğlu'nun mesajları:

        Terör örgütü terör dosyasını neden yeniden açtı? Ne istiyorlar? Çözüm süreci bağlamında atılması gereken her türlü adımları attık. Onlarsa biz bu adımları atarken bu ülkenin dağlarına, ilçelerine yığınak yapmakla meşguldüler.

        Yol aramalarından şikayet edildi, yol aramalarını kaldırdık. Seyahat özgürlüğünü en iyi şekilde yapalım dedik. Birileri hatta şu an parlamentoda olan biri arabalarının arkasında silah taşıdı. Özgürlüğü istismar edenler ne istiyorlar biliyor musunuz? Bu ülkenin insanlarının birbirine girmesini istiyorlar.

        2013 Martında silahlı gruplar Türkiye'yi terk edecek sözünün gereği neden yapılmadı? Daha çok silahı Türkiye'ye sokarak ne elde etmek istediler? Onlar sadece birilerinin talimatını alan piyonlar. Şimdi Cizre'de, Sur'da olanları istismar ediyorlar.

        "SON KALENİN DÜŞMESİNE İZİN VERMEYİZ"

        Türkiye bütün mazlumların umut bağladığı son kaledir. O kalenin düşmesine izin vermeyeceğiz. Halep'in halini görüyorsunuz. Bu hale getirmek istediler şehirlerimizi.

        Şimdi tehdit ediyorlar. 'Batıda masum canlara kıyacağız, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da yeni mücadeleler başlatacağız' diye. Bunların bahardan anladıkları böyle nefret dilinin yaygınlaşması. İnlerine girmiş teröristlerin inlerinden çıkması... Biz baharı barış ile bekleriz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ