Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul belediyerinde 29 şubat etkinlikler

        HABERTÜRK

        4 YILDA bir denk gelen 29 Şubat tarihi, evlenmek isteyen çiftleri de etkiledi. Evlilik yıldönümünü 4 yılda bir kutlamak istemeyen çiftler bu tarihi tercih etmeyince nikâh salonları sakin bir gün geçirdi.Az sayıda çift ise, nikâh tarihlerini bu özelgüne getirmek için nikâh salonlarının yolunu tuttu. Çiftler, “Özel bir gün, her sene değil 4 senede 1 olacak” diyerek espri yaptı. Bazı belediyeler ise 29 Şubat için özel etkinlikler düzenledi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Nikâh Dairesi’nde nikâh kıydıranlar da sürprizle karşılaştı. Nikâh kıydıran 7 çift, karşılarında nikâh memuru yerine Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’yı buldu. Başkan Usta, çiftlerin nikâhını kıydı. Maltepe Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde de benzer tablo yaşandı.Belediye Başkanı Ali Kılıçda nikâh kıyan başkanlara rasında yerini aldı.

        AZ SAYIDA NİKÂH

        Birçok ilçedeki evlendirme dairelerinde olduğu gibi Beyoğlu ve Şişli belediyeleri nikâh daireleri de az sayıda nikâhla dün en sessiz günlerinden birini yaşadı.

        SEMBOLIK TÖREN

        Bayrampaşa Belediyesi, 29 Şubat’ta doğanlar için doğum günü kutlaması, evlenenler için sembolik nikâh töreni düzenledi. Törene Başkan Atilla Aydıner de katıldı. Eyüp’te ise belediyenin etkinliğinde bir araya gelen 29 Şubat doğumlular, Başkan Remzi Aydın ile birlikte kahvaltılarını yapıp doğum günü pastası kestiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ