Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tunceli Kutuderesi'nde PKK'ya operasyon düzenlendi
        1

        Tunceli'de güvenlik güçlerinin Kutuderesi bölgesinde PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonda, bomba yapımında kullanılan malzeme, tıbbi ve yaşamsal malzemeler ele geçirilip, birçok sığınak ve barikatlar kullanılamaz hale getirildi.

        2

        Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler teröristlerin kış üstlenmesinde olduğu Kutuderesi mevkiine 28 Şubat günü uçarbirlik harekatı düzenledi.

        3

        Helikopterlerle bölgenin stratejik alanlarına indirilen Jandarma Özel Harekat Timleri, PKK'lıların kullandığı bir çok sığınak ve barikatı ortaya çıkardı.

        4

        Operasyon öncesinde teröristlerin bölgeden ayrıldığı belirlenirken, sığınak ve barikatlar kullanılamaz hale getirildi. Bölgede güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonları sürüyor.

        5

        Tunceli Valiliği'inden operasyonla ilgili yapılan açıklamada, "Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nca, 28 Şubat 2016 tarihinde, Kutuderesi bölgesinde, BTÖ mensuplarına yönelik yapılan operasyonda; çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme ve doküman, 2 çuval tıbbi malzeme, çok sayıda kıyafet, yiyecek malzemesi ve mutfak gereçleri, jeneratör, muhtelif yaşam ve inşaat malzemesi ele geçirilmiştir.

        6

        İlimizde terörist unsurlara yönelik düzenlenen operasyonlara devam edilmekte olup, güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ