Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da 'omuz atma' soruşturması tamamlandı

        Hayati ARIGAN/ GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’un göbeğinde, İstiklal Caddesi’nde ‘omuz atma’ kavgasında işlenen cinayette soruşturma 1.5 yıl sonra tamamlandı. 4 Temmuz 2015 tarihinde İstiklal Caddesi Ağa Cami önünde iki grup arasında kavga çıktı.

        Olay yerine giden polis, kavgayı ayıramayınca takviye kuvvet istedi. Bu sırada Cihan A. (25), cebinden çıkardığı bıçağı Ayhan Kaya’ya sapladı. “Bizim bıçağımız nerede, bedava adam mıyız?” diye bağıran Ferdi İ. ile Hasan D. de Kaya’ya kemer ve yumruk darbeleriyle vurdu. 37 yaşındaki Ayhan Kaya, hayatını kaybetti.

        MÜEBBET TALEBİ

        Gözaltına alınan 3 saldırgan tutuklandı. Savcılık Cihan A., Ferdi İ. ve Hasan D. hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle iddianamede düzenledi.

        Saldırganlardan Ferdi İ. ifadesinde, olay anında aşırı alkollü olduğunu savunarak, “Polis memurları durup bizi izliyordu. Eğer vaktiyle ayırmış olsalardı, olay bu noktaya gelmeyecekti” diye konuştu.

        Soruşturmada ifadesine başvurulan Ayhan Kaya’nın kardeşi Hasan Kaya, ağabeyinin Bodrum’da bir ev satışına aracılık ettiğini, buradan aldığı 8 bin Euro’yu taşıdığını ancak üzerinden sadece 50 kuruş çıktığını öne sürdü.

        Kardeş Kaya ayrıca ağabeyinin banka ve kredi kartının çalındığını iddia etti. 3 sanık, önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ