Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 14 Mart okullar tatil mi? YGS'den sonra tatil olacak mı?

        Çoğunlukla ortaöğrenimini sürdüren öğrencilerin girdiği YGS sınavı 13 Mart Pazar günü tamamlandı. Sınav ardından gerek zihnen gerek fiziksel yorgunluklarını atmak isteyen öğrenciler 14 Mart Pazartesi günü tatil mi sorularını sormaya başladı. Peki okullar gerçekten tatil olacak mı?

        14 MART PAZARTESİOKULLAR TATİL Mİ?

        Geçtiğimiz yıl gerçekleşen sınavın ardından da öğrenci ve velilerin en çok merak ettiği konular arasında olan "Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?" sorusunun cevabı yanıtsız bırakılmıştı. Pazartesi günü okullarına giden öğrenciler sınav arkadaşları ve öğretmenleriyle sınav krıtiği yapma şansı elde etmişlerdi.

        Bu sene de konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama gelmedi.

        YGS'YE 2 MİLYON 178 BİN ÖĞRENCİ GİRDİ

        Türkiye'de 2 milyon 178 bin 563 öğrencinin ter döktüğü üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)tamamlandı.

        Saat 10.00'da başlayan sınav için öğrenciler ve veliler erken saatlerde sınava girecekleri okullara geldi. Saat 09.30 itibarı ile öğrenciler sınava girecekleri sınıflara alınmaya başlandı. Sınava girecek öğrenciler, kapıda görevli polisler tarafından arandıktan sonra binaya alındı. Sınava girişte yasak olan materyallerin bulunduğu öğrenciler, kapıdan geri çevrilirken, materyalleri emanet noktasına bıraktıktan sonra sınav salonuna girebildiler. Sınavın başlaması ile velilerin de heyecanlı bekleyişi başladı. Veliler, öğrencilerin sesten rahatsız olmamaları için sessizbir bekleyişe geçtiler. Bazı veliler beklerken Kur'an-ı Kerim ve Yasin-i Şerif okuyarak çocuklarına dua etti. Öğrenciler kadar heyecanlı olduklarını belirten veliler, sınava girenlere başarılar diledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ