Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Selam Tevhid'de kumpas"ta iddianame hazırlandı

        Gökay USANMAZ/İSTANBUL

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, "Fethullah Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik "Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında 49'u açığa alınan 54 hakim ve savcı hakkında iddianame hazırladı.

        3149 sayfalık iddianamede 54 şüpheli yargı mensubu hakkında "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Kurulan örgüt üye olmak", "Siyasi ve askeri casusluk", "Gizli kalması gereken gereken devllet sırrını açıklama ve bu suça teşebbüs etme", "Cebir ve Şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya veya gödevlerini yapmasına kısmen ya da tamamen engellemeye teşebbüs", "Suç uydurmak", "Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "Hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetmek", "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirmek", "Resmi belgede sahtecilik", "Görevi kötüye kullanmak" suçlarından 31 yıl 2 aydan 67 yıl ile biri ağırlaştılmış 2'şer kez müebbet hapis cezası verilmesi istendi.

        İddianame Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme iddianameyi kabul ederse 54 hakim ve savcı Yargıtay'da yargılanacak.

        Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi iddianamede şüpheli olarak yer alan isimler hakkında 3 Kasım 2015 tarihinde yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ