Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2016 KKK Sözleşmeli er başvuru nasıl yapılır?

        KKK Sözleşmeli er alımı için başvurular devam ediyor. Peki 2016 Sözleşmeli erlik için başvurular nasıl yapılmaktadır? Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli er personel alımı için başvuru şartları nelerdir? Sözleşmeli erler hangi görevleri yaparlar? 2016 KKK Sözleşmeli erlik ile ilgili merak edilen tüm soruları haberimizden öğrenebilir, başvuru hakkında detaylı bilgileri inceleyebilirsiniz...

        SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURU NASIL VE NE ZAMAN YAPILIR?

        Kara Kuvvetleri Komutanlığı(KKK) Sözleşmeli erliğe başvuracak adaylar ön başvurularını "Sözleşmeli er başvuru kılavuzu" içerisinde yer alan TABLO-1'deki faaliyet takvimine uygun olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığının www.kkk.tsk.tr/PersonelTemin/Pertem.aspx genel ağ (internet) adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır.

        Halen silahaltında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra "Sözleşmeli er başvuru kılavuzu" içerisinde yer alan TABLO-2'deki dilekçeye ön başvuru sayfasının çıktısını da ekleyerek, kıta özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir. Başvuruların ne zaman sonlandırılacağı 2016 yılı içerisinde tekrar yayımlanacaktır.

        SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        Adayların çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmalarını müteakip en son aşamada, her bir aday için aday numarası otomatik olarak bilgisayar tarafından verilecek ve adayların başvuruları bu aday numaraları ile başvuru merkezinde kayda girecektir.

        SÖZLEŞMELİ ER TEMİNİ BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

        Ön başvurunun tamamlanmasını müteakip bütün işlemlerde bu aday numarası kullanılacağı için, adayların bu numaraları kaydederek muhafaza etmeleri önem arz etmektedir. Çevrimiçi (online) başvuru formu T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve aday numarası bilgileri girilmek suretiyle son müracaat tarihine kadar güncellenebilecektir.

        UYARI: Genel ağ (internet) ortamı dışında dilekçe, mektup vb. yöntemlerle yapılacak ön başvurular kabul edilmeyecek, bu dilekçelere cevap verilmeyecek ve işlem yapılmayacaktır.

        SÖZLEŞMELİ ERLİĞE KİMLER BAŞVURABİLİR, BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

        * Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

        * En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1991 tarihi ve sonrasında doğanlar),

        * En az ilköğretim ve yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yirmi yaşından gün almış ve yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1991 tarihi ile 31 Aralık 1996 tarihleri arasında doğanlar)

        SÖZLEŞMELİ ERLER HANGİ GÖREVLERİ YAPARLAR?

        Sözleşmeli erbaş ve erler; istihdam edildikleri kadro görevleri ile 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanununda erbaş ve erler için belirtilen görevleri yaparlar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ