Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gaziantep'te 4 DAEŞ'li termal dürbünlerle yakalandı

        Gaziantep'te, ihbar üzerine durdurulan bir aracın bagajındaki yedek lastiğin içerisinde 7 termal dürbün ile 4 görüntü ve ses kayıt cihazı ele geçirildi, DAEŞ üyesi olduğu belirtilen 4 Suriyeli gözaltına alındı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, DAEŞ üyesi kişilerin yanlarında malzemeler ile sınırı geçmek istedikleri bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, DAEŞ üyelerinin geçebileceği bölgelerde kontrol noktaları oluşturdu.

        Oğuzeli-Karkamış yolu üzerinde de oluşturulan kontrol noktasında jandarmalar, şüpheli gördüğü araçları durdurarak arayıp, içinde bulunanları kimlik kontrolünden geçirdi.

        TERMAL DÜRBÜN VE SES KAYIT CİHAZLARI...

        Jandarma ekiplerinin denetimi kapsamında durdurulan bir araçta yapılan aramada bagajda bulunan ikinci bir yedek lastik dikkat çekti.

        Yapılan incelemede, yedek lastiğin içine gizlenmiş 5 termal dürbün, 2 silah üstü termal dürbün, 4 görüntü ve ses kayıt cihazı ile çeşitli malzemeler ele geçirildi. Malzemelere el koyan jandarma araçta bulunan Suriyeli Y.M., Z.M., A.B. ve M.E.Y.'yi gözaltına aldı.

        İl Jandarma Komutanlığı'na götürülen ve DAEŞ ile irtibatlı oldukları belirlenen şüphelilerin sorgulaması sürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ