Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da bir vatandaş 26 bin lira ödediği arsayı yerinde bulamadı

        Gökay USANMAZ/ GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Pendik’te yaşayan Kemal Eroğlu, bir radyo programında ünlü bal satıcısı Ekrem İ.’nin Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde arsa reklamını duydu.

        Reklamda verilen telefon numarasından çağrı merkeziyle görüşen Eroğlu daha sonra şirketin ofisine gitti. Şirket çalışanları, aralarında Eroğlu’nun da bulunduğu 50 kişiyi minibüslerle arsaları göstermek için Marmara Ereğlisi’ne götürdü.

        Çalışanlar, gösterdikleri büyük bir arsayı parselleyerek satacaklarını söyledi. İddiaya göre Kemal Eroğlu da arsayı 26 bin TL karşılığında almak için sözleşme imzaladı.

        Tapunun ilk peşinatın ödenmesinin ardından verileceği söylenince de, yanındaki 4 bin TL’yi verdi. Geri kalan borç için 1000’er liralık 22 senet yapıldı.

        Kemal Eroğlu, ertesi gün arsanın tapusunu istedi, ancak ‘bu ay içinde’ yanıtını aldı. Aradan 2 ay geçmesine rağmen tapuyu alamayan Eroğlu, Tapu Müdürlüğü’ne gidince de acı gerçeği öğrendi: “Böyle bir arsa yok.” Soluğu Bakırköy Başsavcılığı’nda alan talihsiz adam, şöyle konuştu: “Damla Emlak Ofisi, parayla senetleri vermiyor. İnsanları yaptıkları senetlerle tehdit ediyorlar. Ekrem İ. ‘Ben sadece reklam yapıp gidiyorum’ diyor. Kimse bu insanlara güvenip tuzağa düşmesin.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ